Izkoriščajo tako ženske kot moški

Draga ga bralka.

To, po čemer hrepeni človek, ki deluje iz svojega jedra, bi lahko opisali kot pristnost stika, povezave in varnega odnosa. Da ima ljubezen mnogo obrazov, jezik ljubezni pa preštevilne nagovore lepega in manj pravičnega, lahko doume vsak pretanjen opazovalec življenja, ki mu strast ni tuja. Vaš opis kaže na to, da ste darovalka; s parterjem ste delili vse, kar ste imeli. On je vaše kvalitete sprejemal, se v njih oplajal in kot pišete, poleg vas hranil hišo iluzij še prenekaterim ženskam.

Vprašajmo se, koga je najlažje ljubiti? Nekoga, ki je prijazen, ki nas ziblje v udobje in nas razvaja prek petih čutov? Ali pa nekoga, ki nam servira resnico, nam je predan v iskanju pristnega, sprejemajoč naše sončne in oblačne dni? Če ljubezni odvzamemo njeno senčno pojavnost, torej muhavost dni in stiske vsakovrstnih težav, s katerimi se srečujeta oba spola, ustvarimo umeten svet vezi hedonizma, ki se slej ko prej pretrgajo. Torej, vaša vez je temeljila na tem, da ste le osrečevali, ne da bi vzpostavili realen odnos s pravicami in dolžnostmi?

In če nek odnos skupaj lepijo le pritikline materialnosti, prestiža in udobja, je takšna postavitev na prepihu in da, vsaka drobna preizkušnja jo odpihne.

Kajti globina odnosa, ki jo gradita dva, ki se zares ljubita, ne more kar presahniti čez noč. V partnerstvih se povezujemo na številnih ravneh, ki nas prepletejo; pa ta vez ni nujno pogojena s potomstvom. Srci, ki bijeta skupaj, duši, ki razumeta govorico druga druge brez besed, so trdne popotnice klenim povezavam, ki zdržijo še tako težke preizkušnje.

Moj nasvet je, da pričnite s samospoznavanjem in s pristnim odnosom do sebe. To, da morate s parterji deliti vse bogastvo, ni pravi začetek. Delite izkušnje, vtise, uvide in razumevanja, ki jih osvojite. Material bo že spregovoril, ko bo čas za to. Obenem pa se morate vprašati, zakaj žarite, kot da prosite za ljubezen in jo kupujete. Zakaj so moški tako velik fokus, ko je svet tako širen in vaša pot tako prostrana? Drug nasvet je, da moške postavite na zadnje mesto. Tisti, ki bo razumel govorico vaše biti, vas bo tako lažje našel. Koridorji ostalih potencialnih samcev ne bodo več motili njegovih radarjev.

In da, zakaj je vse več ljudi v odnosih preračunljivih? Zakaj se oba spola obnašata kot »prodajalca ljubezni«? Ko človek izgubi posluh za lepoto, za sveto in pravično, zapade v dekadenco. Ujame ga zakon karme in povratne zanke lastnih napak niso prijetne. A to ni vaša izbira. Vi ste izbrali dobro, zato ste odnos izkoriščanja prekinili. Odločili ste se za terapijo, ker ste spoznali, da vas tak nivo ni vreden, pa tudi promiskuiteta je velik faktor zdravstvenega tveganja.

Obenem pa vam seveda priporočam, da nadaljujete s terapijo. Kvalitetni, dušno bogati pogovori in uvidi srčnih terapevtov vas lahko dvignejo na ravni samospoznavanja, od koder bodo ostali koraki samodejni, lahkotni in izpopolnjujoči. Srečno!