Temeljita prevetritev odnosa

Spoštovana Janina,

najprej bo treba dati roko na srce in se iskreno vprašati, ali imate svojega partnerja res radi. Ali ste pripravljeni hoditi z njim skupno pot vse življenje?

Naslednje vprašanje je, kaj ste pripravljeni vi napraviti, da vama bo uspelo. To pomeni vaš angažma, ne glede na to, kaj bo napravil vaš izbranec.

Glede na vaše pismo predvidevam, da vaš moški ni pravi »moški«, takšen, ki si ga želi vsaka ženska: odločen, zanesljiv, ki ima vizijo in včasih tudi »udari po mizi«, ko je treba. Po mojih izkušnjah skoraj vsaka ženska hrepeni po pokončnem moškem in mu je tudi pripravljena slediti.

Očitno pa nosite v vajini zvezi hlače vi, in ne vaš izbranec. Postali ste »možača«, kar pa vam ni všeč (kateri normalni ženski pa je?).

Če hočete ostati z njim, bosta morala oba temeljito prevetriti vajin odnos. Vi, da postanete »ženska«, ki se bo lahko predajala in občudovala svojega izbranca, on pa mora postati »moški«, ki bo vreden vašega zaupanja. Sliši se preprosto, vendar je to težka pot. Ali sta se pripravljena soočiti z realnostjo in hipoteko vajine osebne zgodovine in se lotiti sprememb, pa je drugi, težji del zgodbe. Sama je ne bosta zmogla. Potrebujeta vodnika (terapevta), ki vaju bo usmerjal na novi poti.