Z voljo do cilja

Spoštovana Vera,

ko se določenih stvari zavemo, imamo možnost, da jih delno spremenimo. So pa za to dejanje potrebne predvsem železna volja, želja, moč in vztrajnost. Poleg vsega naštetega pa zastavljen cilj. Kaj želim doseči in nato pot, kako doseči želeni cilj. 

Včasih si sicer želimo marsikatero spremembo, ki pa je v življenju nikoli ne naredimo. Tukaj se zastavlja vprašanje, zakaj. Odgovor največkrat leži v tem, da si spremembe ne želimo dovolj močno oziroma da z določenim vedenjem še vedno nekaj pridobimo oziroma več pridobimo, kot izgubimo. Po drugi strani pa lahko rečemo tudi, da oseba še ni v zadostni stresni situaciji in je še vedno v coni ugodja. V coni ugodja pa se spremembe ne delajo. 

Dejstvo je, da so stari vzorci zelo močni, saj so domači, poznani in dajejo občutek varnosti, čeprav so izredno nevarni in ohranjajo temeljno vzdušje pri osebi živo. No, glede na to, da ste že bili na terapijah, kot pišete, to verjetno že dobro veste. Da pa boste naredili korak naprej, je zdaj odvisno od vaše pristne in močne volje. Ko bo ta dovolj velika in boste na tej poti vztrajali, pa pride tudi želeni cilj.