Nihče naj ne vpliva na vašo odločitev, edina modrost, ki ji morate slediti, je vaša lastna, pravi v svoji novi knjigi Laurel House, ameriška terapevtka in televizijska zvezdnica, ki s svojimi nasveti za zdravo partnerstvo in spolno življenje navdušuje milijone. 

Pozabite na pravila in se ravnajte po zdravi pameti, poudarja Housova, ki pravi: »Številni pari seksajo že na prvem zmenku in si potem ustvarijo kakovostno razmerje, družino in ljubeče odnose. Nekateri seksajo na prvem zmenku, pa se potem nikoli več ne srečajo. Gre predvsem za to, kakšna pričakovanja imate. Če niste resni, je vseeno, kdaj se podate med rjuhe, če pa si obetate nekaj več, pa je morda kdaj bolje počakati in se povezati na čustveni ravni, šele potem na telesni.«

Če nam je v izbrančevi družbi tako zelo prijetno in če je privlačnost nevzdržna, pa nima smisla omahovati, poudarja: »Če si želite takoj raziskati to področje, pa dajte. A nikoli ne na partnerjevo pobudo, želja mora biti obojestranska. Prav tako je nedopustno nekoga izsiljevati s spolnostjo. Seks ni orodje za manipulacijo.« Mnogi se prav zaradi predsodkov družbe namerno izogibajo spolnosti veliko dlje, kot bi si želeli, predvsem na ženske se rade zalepijo sterotipne žaljivke, če so se tako hitro pustile zvabiti med rjuhe. Toda Housova poudarja, da nikoli ne gre enačiti razuzdanosti in strasti - kdor je strasten in poln poželenja do osebe, s katero se želi zbližati, naj zaradi tega nikoli nima slabe vesti.