Spremenite svoj pogled na težave

Pozdravljeni,

v pismu, v katerem opisujete svoje težave, si postavljate napačna vprašanja. Moti vas brat, ne zmorete spregovoriti z očetom, dekleta nimate, pa želite zvezo, v službah vas izkoriščajo itd.

Verjetno boste morali spremeniti pogled na svoje težave in se vprašati: »Kaj je narobe z menoj, da se mi vse to dogaja? Morda pa imam jaz sam težave in bom moral nekaj v svojem življenju spremeniti?« Zavedati se morate, da se ljudje in stvari okrog vas ne bodo spremenili. Oziroma zelo težko. In kje je rešitev?

Rešitev je v vašem pogledu, stališču, ki ga do problema imate. Le tega je treba spremeniti. Torej je vsa odgovornost na vas, da to napravite. Smiselno je namreč, da spreminjate tiste stvari, ki jih lahko spreminjate in da ne zgubljate energije pri stvareh, ki jih ne morete spremeniti. Seveda pa je potrebna modrost, da bo človek razlikoval med enimi in drugimi (tako nas uči tudi molitev anonimnih alkoholikov, ki se spopadajo s svojo odvisnostjo).

Torej, oče se ne bo spremenil, brat tudi ne in delodajalci ne bodo postali čez noč prijazni. Tudi dekle ne bo prišlo samo od sebe.

Če razumete, kaj vam poskušam povedati, potem si poiščite pomoč. Poiščite psihoterapevta in z njim prepotujte pot vseh zamer in usedlin, ki so vas zaznamovale skozi vaše dosedanje življenje.

Lep pozdrav!