Pogovarjava se v prvi polovici novembra. Ob objavi tega intervjuja bomo zakorakali v zimski čas, zato je več kot dobrodošla informacija, kdaj bo Slovenijo najverjetneje pobelil sneg oziroma ga bo največ.

V višjih predelih je bilo že sredi oktobra pričakovati nekaj snega, kar se je tudi zgodilo. Med zadnjim krajcem 19. novembra je Mars vstopil v škorpijona v opozicijo z Uranom; takrat je bila aktivirana tako imenovana hudobna zvezda stalnica Algol. Ob prvem krajcu 4. decembra bo Luna mokrila tla z Neptunovo pomočjo v ribah. Boljše razmere za sneženje bodo med zadnjim krajcem 19. decembra in sončnim mrkom 26. v istem mesecu. Popolne razmere za padavine bodo 21. decembra, ker bo pred tem vnovič aktivirana zvezda Algol, Luna v škorpijonu pa bo ustvarila fiksni T-kvadrat. Romantične zimske razmere lahko pričakujemo še zadnje tri dni leta 2019 z Luno in Neptunom v ribah na silvestra – s kar petimi planeti v mrzlem elementu kozoroga! Če ne bomo doživeli sneženja do nižin po večjem delu Slovenije niti v dnevih okoli izjemno močnega delnega luninega mrka v raku 10. januarja 2020, potem pa to res pomeni, da smo podnebne razmere na južni strani Alp nevarno zamajali in smo že globoko v ekološki krizi!

Zaradi retrogradnosti Marsa in Merkurja bodo že oktobra najrazličnejši pretresi in potresi, neurja in posledična škoda. Jesen 2020 bo v primerjavi z jesenjo 2019 zagotovo bolj dramatična. Voda, lahko tudi morska, bo prestopila bregove in pragove.  

Morda smo, kot trdi ena veja znanstvenikov, preprosto v tako imenovani mali ledeni dobi, za katero niso nujno značilne precej nižje temperature, temveč predvsem vremenska nesorazmerja, ki jih opažamo že vrsto let. Splošna značilnost vremena je tudi to, da nas pogosto preseneča, vprašanje je le, kdaj so odmiki v resnici nadpovprečni. Kateri bodo najbolj dramatični pojavi spomladi, poleti in jeseni?

Na to bi najbolje odgovorili vremenoslovci. Astrološka predvidevanja ozračja niso zanesljiva. Domnevam, da bi lahko bila marec in začetek aprila do okoli 11. v mesecu malo bolj vlažna, morda ponekod s poplavami, zdrsi zemlje. Nato bi bilo vse do začetka maja malce bolj sušno obdobje, z izjemo polne lune v škorpijonu 7. maja, ki bo aktivirala sevanje zvezde Algol in ponekod povzročala neurja. Pretežno mokro, vlažno vreme s širjenjem plesni in drugimi nevšečnostmi, kot je slana, bo mogoče zaznavati od mokre Zofke sredi maja do zadnjih dni zorenja zgodnjih češenj. Junija in julija lahko zaradi vpliva mrkov pričakujemo zelo spremenljivo vreme, soparno in vroče, pa požare, vročinske nevihte, orkane, točo zlasti po 2. juliju in seveda znova uničene poljščine ter precej udarov strele. Podobno dogajanje se nas ne bo usmililo niti med polno luno 3. avgusta in prazno luno 19. v istem mesecu, ko bo tudi več nezakonitih prehodov meje, poškodovanih objektov in drugega premoženja. Podobno se bo zelo verjetno dogajalo v tednu okoli polne lune 2. septembra. Nič nenavadnega ne bi bilo, če bi jeseni znova imeli krajši čas tako imenovano indijansko poletje, predvsem po precej mokrem prehodu iz septembra v oktober, potem pa po 10. novembru. Spet se bodo dogajali vremenski ekstremi s spremljajočimi hujšimi potresnimi sunki.

Jeseni 2020 bodo hujši potresi? Tudi v Sloveniji?

To velja na splošno v svetu. Konec novembra in sredi decembra 2020 bomo imeli dva mrka in z njima povezane nevšečnosti. Zaradi retrogradnosti Marsa in Merkurja bodo že oktobra najrazličnejši pretresi in potresi, neurja in posledična škoda. Jesen 2020 bo v primerjavi z jesenjo 2019 zagotovo bolj dramatična. Voda, lahko tudi morska, bo prestopila bregove in pragove.2020 je leto Lune, torej tudi ženske energije, za katero pa vemo, da lahko prinaša skrajnosti, čudovito složnost ali destruktivnost v odnosih. Kaj bo zmagalo?

Čudovito složnost lahko pričakujemo v prvi polovici leta, zlasti ko bosta planeta ljubezni v harmoniji. Od 28. junija do konca leta pa se nam napoveduje več razburjenja zaradi razhajanj med pričakovanji in dejanskimi možnostmi, čeprav bodo tudi takrat naše odnose občasno pomirjale blagodejne energije dobrih aspektov Venere, Jupitra, Merkurja in včasih Marsa. Prehod iz oktobra v november bi bil lahko hudo razburljiv, saj se bodo postavili kar trije močni planeti drug proti drugemu in ustvarili kardinalni T-kvadrat z retrogradnima Marsom in Merkurjem.

Razburljiv tudi zaradi prepirov, ljubezenskih viharjev?

Tudi. Ljubezenski viharji bodo bolj neprijetni kot prijetni, ker se bosta dva močna planeta ljubezni novembra srečala v opoziciji. Venera bo 28. oktobra vstopila v tehtnico, Mars pa bo vse od 28. junija do januarja 2021 v ovnu.

Prav prijetnih učinkov Marsa v ovnu na Slovenijo rakico ne bo že v prvi polovici poletja, jeseni, ko bo ta agresivni planet, ki vpliva tudi na proizvodnjo, postal retrograden, pa bomo sploh čutili zastoje, zaplete, nezadovoljstvo zaradi odpuščanj in podobno. Junija, julija ter avgusta 2020 bo moral vsak posameznik zelo paziti, kako porablja denar in kam ga vlaga.  

Katera zodiakalna znamenja bodo imela v novem letu največ sreče nasploh in v ljubezni in katerim ne kaže prav dobro?

Več sreče bodo načeloma imela vodna in zemeljska znamenja – nanje bo namreč do 19. decembra 2020 sevala energija Jupitra v kozorogu – izjemoma pa tudi nekatera zračna in ognjena znamenja, če pri njih prevladuje ženski princip, to je zemeljski ali vodni element. Več smole in težjih izzivov bodo imela kardinalna znamenja zaradi omejevalnega sevanja Saturna in Plutona v kozorogu, posebno ko bosta planeta v konfliktu z Marsom v ovnu od poletja do silvestrovega; kardinalci so ovni, tehtnice, raki in kozorogi. Občasne pretrese bodo zaradi valovanja Urana občutili tudi rojeni v fiksnih znamenjih prve dekade, to so biki, levi, škorpijoni in vodnarji. V ljubezni in z denarjem bodo imeli več sreče rojeni v vodnih in zemeljskih znamenjih, torej ribi, rak, škorpijon, bik, devica in kozorog, in sicer med 14. januarjem in 7. februarjem, 5. marca, 3. aprila, 7. avgusta, 6. septembra, od 3. do 27. oktobra ter med 21. novembrom in 15. decembrom. Srečni datumi rojenih v zračnih in ognjenih znamenjih, torej v vodnarju, dvojčkih, tehtnici, ovnu, levu in strelcu, pa so od 1. do 13. januarja, med 8. februarjem in 4. marcem, od 3. aprila do 7. avgusta, med 6. septembrom in 2. oktobrom, od 28. oktobra do 21. novembra ter med 15. in 31. decembrom.

S stečajem Adrie Airways bo šel v pozabo še en pomemben strateški simbol naše države. Kakšno bo vzdušje v Sloveniji leta 2020, kar zadeva počutje in blaginjo prebivalcev, torej gospodarstvo?

Splošno počutje in blaginja prebivalcev Slovenije bosta sorazmerna s krčenjem gospodarstva zaradi njegove odvisnosti od velikih gospodarstev, katerih rast bo upadala. Tega pa ne bodo občutili tisti, ki bodo iskali alternativne poti razvoja in širjenja na tržišča, ki kar kličejo po naših storitvah in izdelkih, posebno inovativnih in visokotehnoloških. V letu 2020 ima Slovenija veliko priložnost, da še bolj prodorno trži sebe, svoje potenciale, in kdor bo pri tem sodeloval, ne bo imel nobenega razloga za depresijo. Vpliv Urana na Slovenijo bo še naprej ugoden, čeprav bo nekaj podjetij propadlo, država pa bo nekatera podjetja v naši lasti privatizirala, kar prevedeno iz jezika vlade, posebno ministra za gospodarstvo, pomeni razprodala tujcem za drobiž, kar je katastrofalno! Medtem ko so se naši predniki borili proti potujčevanju, proti odvisnosti od tujega kapitala, za prevlado slovenskega jezika, krepitev domačega gospodarstva, ki bi bilo večinsko v slovenski lasti, se številni zdaj trudijo predati, kar je naše, tujcem, tujemu kapitalu in tuji kulturi, tudi glede na agresivno uporabljanje angleščine na vsakem koraku, celo za stvari, za katere je mogoče najti domače izraze. Seveda prav prijetnih učinkov Marsa v ovnu na Slovenijo rakico ne bo že v prvi polovici poletja, jeseni, ko bo ta agresivni planet, ki vpliva tudi na proizvodnjo, postal retrograden, pa bomo sploh čutili zastoje, zaplete, nezadovoljstvo zaradi odpuščanja ipd.Kdaj bo največ odpuščanja in drugih kadrovskih ter finančnih pretresov?

Pretresljivo dogajanje v povezavi s kadri in financami bo pospešeno ne le jeseni, temveč že junija in julija ter avgusta 2020. Poletje bo zelo naporno, tudi kar zadeva politična nesoglasja, družbena nasprotja in neskladja ter množične nemire, proteste in druge oblike izražanja nezadovoljstva. Tudi koalicija se bo zelo rahljala. Vsak posameznik bo v omenjenem obdobju moral zelo paziti, kako porablja denar in kam vlaga.

Že Shakespeare je dejal, da je ves svet oder, kar pa se kaže tudi v politiki, saj se davkoplačevalcu pogosto zdi, da spremlja gledališko predstavo v slogu telenovele. Se bo število slovenskih volivcev zato še naprej drastično zmanjševalo?

Brezvoljnost, malodušje, občutek, da s svojim volilnim glasom tako ne moremo vplivati na nič, se bodo še naprej širili na neodločne ali neopredeljene. Neposredne demokracije pri nas še vedno nimamo. Naš volilni sistem me spominja na delegatski sistem, ko pa bomo zares lahko volili konkretno osebo, kandidata za poslanca ali svetnika in bo naš glas resnično nekaj štel, bo zaupanja volivcev več.

Če dvojček Trump ne bo padel pred pomladjo 2020, najpozneje marca ali v kratkem obdobju julija, lahko novembra 2020 znova dobi mandat, kljub sumljivim okoliščinam in tesnemu rezultatu. Če bodo volitve pred 10. novembrom, pa lahko pogori, ker bo Merkur v praznem teku.   

Kaj bo z vlado Marjana Šarca? Leta 2019 ste napovedali, da se mu zna zgoditi podobno kot Miru Cerarju; namreč da bo zdržal ves štiriletni mandat ali pa odstopil tik pred koncem. Še vedno tako kaže?

Za popolnoma zanesljiv odgovor na tako vprašanje bi potreboval natančne rojstne podatke. Na podlagi teh skromnih, ki jih imam, in na njih temelječih prognostičnih kartah kaže, da kljub visoki kultiviranosti predsednika vlade vendarle ni vse odvisno od njega. Njegova vlada bo imela težavno obdobje od konca novembra 2019 do izteka kitajskega leta prašiča, od zimskih počitnic do sredine marca, še resnejše težave pa se bodo začele v začetku aprila. Povezane bodo z nadaljevanjem razpok v koaliciji leta 2019. Naporen aspekt Marsa in Saturna z Uranom na njegov položaj in na koga iz koalicije ter pritiski javnosti zlepa ne bodo popustili. Trenja med partnerji v vladi se lahko še zaostrijo pred junijskima mrkoma, to je v drugi polovici maja, ko se bo določeno obdobje Marjana Šarca v politiki končevalo. Na to kaže več kozmičnih premikov ob hkratnih turbulentnih kozmičnih žariščih med poletjem in jesenjo 2020. Če bo hotel obdržati premierski stolček in koalicijo skupaj, se bodo morale po dnevu šaljivcev zgoditi bistvene spremembe, vključno s sprejemanjem temeljnih reform, na katere že dolgo čakamo.

Pravilno ste napovedali izvolitev Donalda Trumpa za predsednika ZDA takrat, ko si je redko kdo sploh drznil pomisliti, da je to mogoče. Bo izvoljen tudi drugič?

Do konca mandata ima še slabo leto, medtem pa bo doživel kar nekaj šokov in pretresljivih obdobij, kot je bil zdaj poskus njegovega odpoklica. Zanimivo, kadar ima težke aspekte, mu po drugi strani tudi koristijo ali ga vsaj držijo nad vodo, ker sočasno ustvarjajo koristne vplive. Nasprotniki mu bodo, ko bo Mars v škorpijonu, grenili življenje oziroma ogrožali položaj do začetka januarja, hkrati pa utegne imeti v senatu še vedno dovolj podpore. Do pomladi, že od 16. februarja do 30. marca, bo imel še kakšno nevarno obdobje, ki bi lahko bilo toliko resno, da bi ga spodneslo, ker bodo na tiste, ki ga ščitijo, pritiskale vsaj tri do štiri neubranljive obtožbe. Miru ne bo dal ne imel niti v aprilu, čeprav ga lahko spremlja sreča, če demokrati ne bodo složni. To bo zanje težko do junijskih mrkov, ko bodo tudi Trumpovi volivci in republikanci razdvojeni. Agresivna kampanja bo do jeseni, če se bo obdržal, znova pa se lahko oprime kakšne sumljive, tudi nezakonite manipulacije. Po 4. novembru 2020 se bo najverjetneje zgodil preobrat, enako kot po 10. in 15. novembru. Če dvojček Trump ne bo padel pred pomladjo 2020, najpozneje marca ali v kratkem obdobju julija, lahko novembra 2020 znova dobi mandat, kljub sumljivim okoliščinam in tesnemu rezultatu. Če bodo volitve pred 10. novembrom, pa lahko pogori, ker bo Merkur v praznem teku.Se bosta z Melanio kakor koli tesneje povezala s Slovenijo kot doslej oziroma ali ju to sploh zanima?

Donalda in Melanie zdaj Slovenija nikakor ne zanima, saj nima nikakršne vloge v mednarodni politiki in ni težka figura na šahovnici. Če bi slovenska diplomacija izkoristila prvega pol leta po začetku njegove funkcije, da bi zakonca Trump ali vsaj Melanio zvabila k nam, bi se to lahko zgodilo, zdaj pa bo morda kdaj mogoče le to, da prideta kot turista, a ne verjamem, da prav kmalu.

Ali bi lahko za konec najinega pogovora v nekaj stavkih oblikovali pomembno vodilo ali nasvet za vsakogar v Luninem letu 2020, ki je po kitajskem horoskopu tudi podganino?

Lunino leto bo bolj razburljivo, najbolj razburkano za že tako občutljive, ranljive posameznike, skupine, družbe, družine, etnične skupnosti, zato si prizadevajmo za odpornost proti negativnim vplivom na vseh ravneh. Sledimo svojim sanjam, hrepenenjem in ciljem, a ne s pasivnim fantaziranjem, marveč z odločnimi, dejavnimi koraki, četudi nas kdaj do zaključne točke vodijo po zavitih poteh. V letu podgane dvakrat povečana moč Marsa – od 16. februarja do 30. marca ter od 28. junija do 31. decembra – nas bo spodbujala pri tem. Ne bojmo se biti ambiciozni, zdravo uslužni, skromni, hvaležni, potrpežljivo napredujoči in ne prevzetni in prav nobena kriza nam ne bo mogla do živega!