Slavni hollywoodski igralec Tom Hanks in njegova žena, prav tako igralka, Rita Wilson sta se testirala v Avstraliji, kjer on snema film o Elvisu Presleyu. Za testiranje sta se odločila, ker sta se počutila slabo, nista pa huje bolna, je potrdil tudi njun sin Chet Hanks.

Preberite še: Če ste v skrbeh zaradi koronavirusa, pokličite te številke

»Bila sva utrujena, kot da sva prehlajena, čutila sva tudi bolečine v telesu. Imela sva nizko vročino, Rito je tudi treslo. Svet zdaj potrebuje ljudi, ki ukrepajo odgovorno, zato sva se testirala in oba sva pozitivna« je na twitter zapisal Tom in dodal še: »Upoštevala bova protokol. Še naprej naju bodo spremljali, izolirana bova tako dolgo, dokler bo to potrebno za varnost in javno zdravje. Obveščala vas bova še naprej, skrbite zase!«Že prejšnji teden je sicer postalo jasno, da bodo zamaknili nekatere izide filmov, na primer nov film iz James Bond franšize, gotovo pa bo pandemija vplivala tudi na snemanja filmov in serij. V ZDA so na primer že prekinili snemanje serije Riverdale, ker je zbolel eden od članov ekipe.

Preberite še: Harry in Meghan se nista rokovala z družino

Imuni niso niti vrhunski športniki, liga NBA je odpovedala vse tekme, potem ko so izvedeli, da je okužen najboljši obrambni košarkar lige Rudy Gobert. Med obolelimi je tudi nogometaš torinskega Juventusa Daniele Rugani, zaradi katerega je morala v karanteno celotna ekipa, vključno s Christianom Ronaldom, ki je v osamitvi na Portugalskem.


Rudy Gobert

Tudi v Sloveniji organizatorji odpovedujejo koncerte, predstave, zabave in športne dogodke kot po tekočem traku, odpovedan je tudi pokal Vitranc.