Vsakič so se z njim domov vrnili tudi fantastični rezultati. Jutri na kolesu začenja 7250 kilometrov dolgo ekstremno preizkušnjo zmogljivosti telesa in duha od Nordkappa do Tarife na jugu Španije. Sam in brez spremljevalne ekipe, se razume. Kot priznava, je njegov cilj vedno natančno določen in popolnoma jasen: priti na konec dirke na kolesu živ in v takšnem stanju, da se zaveda samega sebe. Rezultat je še najmanj pomemben, saj ne želi biti njegov suženj; zato pa je treba poseči dlje, tja do skrajnih meja lastnih sposobnosti, kar je zadnje desetletje postala njegova stalnica. Za sabo ruši predstave o tem, česa so (amaterski) športniki sposobni pri petdesetih. Da, prav ste prebrali, amaterski: vsak dan se namreč iz Vipavske doline vozi v službo v Ljubljano. Mnogi ob vsem zapisanem zmajujejo z glavo, on pa še tako težko preiz...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!