Dr. Sanja Malbaša GošovićZdaj že skoraj trideset let staro revolucionarno metodo je leta 1990 začela razvijati zagrebška zdravnica splošne medicine, kozmetologinja in specialistka za akupunkturo dr. Sanja Malbaša Gošović. Opazila je, da električni tok h krčenju spodbudi mišice pri klasičnih oblikah elektrostimulacije, a želela narediti korak naprej. V nasprotju s standardnimi pristopi, ki so električni tok ostro pošiljali skozi tkivo, da je ob tem žal tudi trgal mišična vlakna in krvne žilice, je dr. Gošović razvila posebno oblikovane elektrode, ki jih je ročno šivala v takšne oblike, da so se lahko prilagodile vsakemu delu telesa in obraza. S tem je dosegla, da mnogo nežnejši prehod elektrike doseže vsako točko in stimulira naenkrat več mišic (ne samo ene, kot to počne klasična elektrostimulacija), tako hitre kot počasne, kar vodi v učinkovitejšo in telesu prijazno terapijo. In to je pravzaprav velika umetnost teenliftinga, da razgiba skupine mišic, ki jih sami ne moremo zavestno trenirati.

Preprečuje in odpravlja inkontinenco

Naj bodo to mišice medeničnega dna ali kar 43 tistih, ki sestavljajo naš obraz, z metodo teenlifting lahko okrepimo vse, navsezadnje tudi tiste na trebuhu, rokah, zadnjici, stegnih, celo v križu. Rezultati pa še zdaleč niso zgolj estetski. Kozmetičarka Silvija Štrukelj, lastnica ljubljanskega kozmetičnega salona Ajna, ki edini v Sloveniji izvaja metodo hrvaške zdravnice, pove, da so njihove stranke z inkontinenco in celo spuščeno maternico s teenliftingom tako okrepile mišice medeničnega dna, da so se napredku čudili celo njihovi zdravniki. Z uhajanjem urina niso imele več težav, izzvenele pa so tudi bolečine v kolkih, ki so jih prej pestile.

»Z vsakim treningom postopno in individualno dosegamo boljše in vidnejše rezultate, ki jih lahko strnemo v dvigovanje obrvi in zgornjih vek, zategovanje čela, zmanjševanje gub okoli oči, povrnitev mladostne oblike obraza, polnejše in izrazitejše ustnice, izrazito zmanjševanje nazolabialnih gub okoli ustnic, zategovanje podbradka in vratu.« 

Odpravlja glavobol in bolečine v križu

Enako učinkovito vpliva na druge dele telesa. Teenlifting, ki ga izvajajo v predelu vratu, ramen in rok ter na spodnjem delu hrbta, okrepi mišice teh predelov in razbremeni pritisk, ki ga vsakodnevno povzročata sedenje za volanom in sključenost pred računalnikom. Kadar elektrode namestijo na glavo, elektrostimulacija poleg krepitve mišic izboljša prekrvljenost tkiv, kar odpravlja glavobol ter osteoporozo kosti čeljusti in obraza.

Pomlajen obraz

Teenlifting pušča na obrazu še eno odlično posledico: čvrsto tkivo, ki je na pogled tudi bolj mladostno. Naše mišice s staranjem namreč izgubljajo prožnost in se spuščajo, kar opazimo v upadlem obrazu in povešeni koži. To lahko preprečimo, če jih redno stimuliramo in bodo krepke odlično napele kožo obraza, ker bodo z vadbo tudi dobro prekrvljene, pa bo naša polt bolj sijoča in zdrava. »Z vsakim treningom postopno in individualno dosegamo boljše in vidnejše rezultate, ki jih lahko strnemo v dvigovanje obrvi in zgornjih vek, zategovanje čela, zmanjševanje gub okoli oči, povrnitev mladostne oblike obraza, polnejše in izrazitejše ustnice, izrazito zmanjševanje nazolabialnih gub okoli ustnic, zategovanje podbradka in vratu,« našteje dr. Gošović, omeni pa tudi, da prekrvitev, ki jo spodbuja teenlifting, odpravlja celulit in uspešno razstruplja organizem. 


Silvija Štrukelj, lastnica ljubljanskega kozmetičnega salona Ajna, s slovenskimi igralkami, ki prisegajo na metodo teenlifting, Majo Martino Merljak, Tino Gorenjak in Zvezdano Mlakar


Metoda, na katero prisega tudi Josipa Lisac

Metodo hrvaške zdravnice izvaja v Sloveniji le en kozmetični salon, zahteva namreč usposobljeno osebje, ekipa ljubljanskega salona Ajna pa se tej terapiji predano posveča z rednim izobraževanjem pri avtorici dr. Gošović, ki zmogljivosti teenliftinga z inovativnimi postavitvami kar naprej preizkuša na vedno novih predelih telesa. Osvojila je zvezdnike, dosegla pa tudi tuje medije. Ameriški elitni časopis As If je teenlifting uvrstil med šest najboljših naravnih neinvazivnih kozmetičnih metod, na njegove lepotne in blagodejne učinke pa prisegajo številna znana imena, ki so pogosto pod sojem žarometov. Med domačimi navdušenkami so to igralke Zvezdana Mlakar, Tina Gorenjak in Maja Martina Merljak, Marjetka Vovk (Marayaa) in druge, med hrvaškimi zvezdniki pa tudi Josipa Lisac, Rade Šerbedžija in Tarik Filipović.

Da, teenlifting ni rezerviran le za ženske, dr. Gošović ga priporoča vsem po 30. letu starosti, lahko pa tudi prej. Nikoli namreč ni prehitro ali prepozno, da za svoje telo naredimo kaj dobrega.