Vemo, da skrbite za zdravo prehranjevanje, gotovo ste pozorni tudi na to, ali je hrana ekološke pridelave?

Rada se prehranjujem zdravo, saj je počutje potem temu primerno, imam tudi več energije. Kolikor je le mogoče, se trudim, da uživam ekološko pridelano hrano, sem pa seveda ves čas na poti, doma me ni skoraj nič, zato ne morem vedno paziti na to.

Če čas dopušča, z veseljem, zelo rada brodim po zemlji, to je terapija za dušo.  

Kje največkrat kupujete hrano in na kaj ste pozorni?

Pozorna sem, da zaužijem dovolj beljakovin in vlaknin, zelenjave in sadja. Kupujem na različnih krajih, nekaj nakupov opravim na tržnici, večinoma pa v bio trgovinah.

Pravite, da radi zavijete na tržnico, imate morda »svojega« prodajalca sadja in zelenjave?

Kdaj pa kdaj res zavijem na tržnico, sicer pa v določenih manjših trgovinah najdem biološko pridelano hrano. Torej nimam svojega prodajalca sadja in zelenjave. (smeh) Doma imamo velik vrt, zato v sezoni vse dobim iz domačih rok.

Preberite še: Betka Šuhel Mikolič o tem, da v času koronavirusa pomaha na daleč

Tudi sami vzgajate zelenjavo? Vam gre to dobro od rok?

Če čas dopušča, z veseljem, zelo rada brodim po zemlji, to je terapija za dušo. (smeh) Sem pa hvaležna staršem, da skrbijo za vrt, ki vsako sezono bogato obrodi.

Prebrala sem, da imate doma informator za vodo. Kaj to pomeni, kakšno vodo pijete?

Informator za vodo je odlična reč, prečisti vodo kemikalij, fekalij in jo naredi ponovno živo.Kaj pa nezdrava in predelana hrana, imate vseeno še kako pregreho?

Seveda imam, kdaj pa kdaj se zgodi, da popustim in si dam duška. (smeh) Obožujem namreč čips pa tudi kakšna slastna tortica mi tekne.

Časa za pripravo zdrave hrane nam vedno primanjkuje. Kako to rešite, kako se prehranjujete?

Zgodaj vstanem, da zajtrkujem, nato si pripravim hrano in pijačo, ki jo pojem in popijem čez dan. Prehranjujem se zdravo, zaužijem veliko beljakovin, rib, stročnic, jajc, zelenjave in mineralov.