Slana peka

Zavitek s kislim zeljem

Nova zbirka receptov Kruharije in cukrnije je izpod spretnih prstov dijakinj in dijakov ter seveda predvsem njihovih učiteljev iz pekovske in slaščičarske delavnice BIC Ljubljana. Ponujajo nam več kot sto izvrstnih receptov, če pa nimate prav zdaj časa za ustvarjanje, se lahko oglasite v njihovi pekarnici (z istim imenom kot knjiga) in si privoščite okusne grižljaje.

Sestavine

  • 600 g listnatega testa
  • 500 g kislega zelja
  • 15 g olivnega olja
  • 25 g čebule
  • 35 g prekajene šunke
  • ščepec soli
  • po okusu: poper, bazilika, kumina
  • 1 jajce za premaz

Priprava

  1. 1Kislo zelje operemo, odcedimo in na drobno narežemo.
  2. 2Čebulo drobno sesekljamo in dušimo na olivnem olju, nato dodamo drobno narezano šunko in zelje ter še dušimo.
  3. 3Dodamo začimbe in nadev ohladimo.
  4. 4Testo razvaljamo v pravokotnik, debel 4 mm. Razrežemo ga na dva trakova, široka 12 cm.
  5. 5Na en trak položimo nadev. Robove rahlo privzdignemo in namažemo z jajcem.
  6. 6Iz drugega traku izrežemo mrežo, ki jo naredimo tako, da z nožkom izmenično delamo zareze, dolge približno 5 cm.
  7. 7Položimo jo na nadev, med peko se bo raztegnila v mrežast vzorec. .
  8. 8Rahlo pritisnemo ob straneh, da se testi zlepita.
  9. 9Mrežo premažemo z raztepenim jajcem.
  10. 10Zavitek pečemo od 25 do 30 minut pri 200 °C.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE