Kostanj

Sladko rdeče zelje s kostanji in panceto

Zdaj je priložnost, da se najeste kostanja. Z njim lahko popestrite tudi rdeče zelje.

Sestavine

  • 1 glavo rdečega zelja
  • 2 jabolki
  • 1 rdečo čebulo
  • 200 g kuhanega ali pečenega kostanja
  • 2 žlici olja
  • sol, poprova zrna
  • lovorov list
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 žlico sladkorja
  • 100 ml vode
  • 200 g pancete

Priprava

  1. 1Zelje na tanko narežemo ali naribamo.
  2. 2Čebulo olupimo in narežemo na lističe.
  3. 3Jabolka olupimo in narežemo na manjše kocke.
  4. 4Na olju na zmernem ognju zarumenimo sladkor, dodamo čebulo in na kocke narezano panceto.
  5. 5Prepražimo le toliko, da čebula oveni in se panceta stopi.
  6. 6Zalijemo z rdečim vinom in pokuhamo le toliko, da alkohol izpari.
  7. 7Dodamo naribano zelje, lovorov list in poprova zrna ter solimo.
  8. 8Prilijemo malo vode in dušimo 15 minut.
  9. 9Nato dodamo olupljen kostanj in narezano jabolko, dušimo le pet minut, da jabolko in kostanj ostanejo hrustljavi.
  10. 10Jed lahko ponudimo samostojno, z mlinci ali kot prilogo k pečeni perutnini.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE