Lani je na prireditvi slavila Netta s pesmijo Toy in tako evrovizijsko karavano popeljala v Izrael, kamor sta iz Slovenije odpotovala Zala Kralj in Gašper Šantl. Mladima Slovencema, ki sta sicer večkrat poudarila, da jima je vseeno, ali bosta na koncu prva ali zadnja, so dobro uvrstitev že ves čas napovedovale stavnice, v prvem polfinalnem večeru pa sta prepričala žirije in gledalce, zato ju bomo v soboto videli še enkrat. 

V četrtek ljubitelje Pesmi Evrovizije čaka še en predizbor, na katerem se bodo predstavili izvajalci iz Armenije, Islandije, Moldavije, Švice, Latvije, Romunije, Danske, Švedske, Avstrije, Hrvaške, Malte, Litve, Rusije, Albanije, Norveške, Nizozemske, Severne Makedonije in Azerbajdžana. Deset najbolje uvrščenih iz prvega in deset iz drugega predizbora se bo predstavilo še enkrat v sobotnem finalu, kjer jih poleg Izraela čakajo še Francija, Italija, Nemčija, Španija in Velika Britanija.V prvem predizboru in so glasovali tudi slovenski gledalci in slovenska strokovna žirija, enako bo veljalo tudi v finalu. Našo žirijo sestavljajo v. d. urednika glasbenega programa Vala 202 Žiga Klančar, pevka skupine Fed Horses Urša Mihevc, pevka Ula Ložar, pevec in glasbenik skupine Okustični Mate Bro in priznana avtorica besedil Urša Vlašič.

Na stavnicah sicer najbolje kaže predstavniku Nizozemske, njegov nastop bomo lahko videli v četrtek. Dobro kaže tudi predstavnikom Švedske, Rusije in Francije. 

Preberite še: Kaj vse sta Zala in Gašper doživela v Tel Avivu