V seriji Reka se bosta spoznala Rok, mizar z Dolenjske, in Irena, fotografinja iz mesta, njuni poti se bosta združili na Dolenjskem. Glavna lika bosta upodobila Lara Komar in Tadej Pišek, ki sicer igrata v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu in se tako že dobro poznata. Niti bo v rokah tako kot pri seriji Usodno vino držal režiser Nejc Levstik.


Tadej, Lara in Nejc


»Irena, lik, ki ga igram v Reki ljubezni, ni Dolenjka, živi v Ljubljani, sicer pa je iz Gorice. Ne bi rada rekla, da je Italijanka, ker tudi zase težko rečem, ali sem Italijanka med Slovenci ali Slovenka med Italijani (smeh),« je o svojem liku povedala Lara Komar.V seriji bo igralo kar nekaj obrazov, ki smo jih dobro spoznali že v Usodnem vinu, od igralk se vračajo Nina Ivanič, Teja Glažar, Marinka Štern, Mojca Funkl in Anja Drnovšek, od igralcev pa Ludvik Bagari, Aleš Valič in Jožef Ropoša. Večina dam je za novo vlogo dobila novo krajšo pričesko.


Jožef Ropoša je bil v Usodnem vinu zdravnik, igra pa tudi v novi seriji


V seriji Ena žlahtna štorija pa v ospredje stopajo novi obrazi. Ustvarjalci še niso razkrili, če in s kako velikimi vlogami se bodo vrnile Ajda Smrekar, Vesna Pernarčič, Medea Novak in Ana Dolinar Horvat, ki so bile doslej v ospredju kot štiri sestre, okoli katerih so se pletle zgodbe. V zgodbo pa vstopajo mladi obrazi, ena od njih je Lea Mihevc, ki bo tako kot glavni lik v Reki ljubezni fotografinja, druga dva pa sta Nejc Cijan Garlatti in Gaja Filač, njuna lika bosta delala v vinoteki.


Tanja in Lea


Nova obraza serije Ena žlahtna štorija bosta od jeseni tudi Tanja Dimitrievska in Urška Hlebec. Tanja bo vdova Cvetka, Urška pa Cvetkina prijateljica Lučka.