Kako vidite svoj lik v Eni žlahtni štoriji in kako se ga boste lotili?

Moj lik bo na simpatičen način poskrbel za popestritev serije. Zgodbi bo dal svež pridih s svojo mladostniško energijo in naivnostjo. Živo sem takoj vzela za svojo. Po značaju sva si podobni, nahajava se v istem življenjskem obdobju, tako da dobro razumem tegobe, s katerimi se spopada. Prav zaradi teh podobnosti se vloge ne bom lotila s kakšnim posebnim postopkom. Z vsakim scenarijem Živo bolje spoznavam, o njej si ustvarjam celostno sliko, na podlagi katere nameravam kreirati lik. Pred snemanjem se bom osredotočila predvsem na stvari, ki v scenariju niso določene, na primer preteklost lika, iz kakšnega okolja izhaja, kakšna je njena izobrazba ... Ker takšne stvari človeka določajo tudi v resničnem življenju.

V BBC-jevi seriji sem imela stalno stransko vlogo. Glavni lik serije je Kate Dickinson, ki dela na uradu za migracije, moj lik pa je eden izmed njenih primerov. Igrala sem 17-letno Kristino, ki pride k fantu, Irancu, v Anglijo, da bi se poročila z njim. Stvari se tam precej zapletejo.   

Ena žlahtna štorija bo z novo sezono zavila v malce drugačne smeri, lahko kaj namignete?

Ne smem namigovati, lahko pa povem, da bo nova sezona zelo raznolika. In po mojem mnenju se bomo imeli zelo lepo – tako gledalci kot ustvarjalci. Nova ekipa je entuziastična, komaj čakamo, da se lotimo dela. Predvsem novinci nestrpno pričakujemo snemalne dni. Vem, da so gledalci vzljubili predhodne like, a mislim, da jih tudi novi ne bomo razočarali.

Ste serijo doslej spremljali?

Nikoli nisem spremljala serij, niti tujih niti domačih. Ne pritegnejo me tako kot filmi. Pred avdicijami sem si kljub temu ogledala kar nekaj epizod Štorije, da sem dobila vsaj približen občutek, pri čem sem in v kaj se podajam.Piše, da ste v Londonu snemali serijo Love, Lies and Records, v kateri igra še ena Slovenka, Katarina Čas. Kakšno vlogo igrate tam?

V BBC-jevi seriji sem imela stalno stransko vlogo. Glavni lik serije je Kate Dickinson, ki dela na uradu za migracije, moj lik pa je eden izmed njenih primerov. Igrala sem 17-letno Kristino, ki pride k fantu, Irancu, v Anglijo, da bi se poročila z njim. Stvari se tam precej zapletejo. Kristina ne govori veliko, večino sporočil prenaša svetu prek obrazne mimike, zato je bila vloga zame velik izziv. Sicer pa je celotna serija odlično zastavljena, podira predsodke o najrazličnejših temah, razpleti dogodkov pa so presenetljivi.

Zadnje čase se mi življenje obrača v popolnoma druge smeri, kot si jih začrtam. Zato sem se naučila, da se načrtovanje življenja na dolgi rok ne izplača. Že tri leta se na primer zagreto odpravljam na Portugalsko, kjer bi surfala, a se mi načrt podre s klicem: »Hej, dobila si vlogo, vse poletje snemaš«, kar je seveda super.   

Zdi se, da si mladi igralci bolj upate poskusiti srečo v tujini, je to nekaj, kar si želite tudi vi?

Tujina je za vsakega igralca izjemno privlačna.  A moram priznati, da trenutno, morda zaradi svoje mladosti, po njej še ne hrepenim tako zelo, bom pa skoraj gotovo v kasnejših letih. Najprej bi se rada izobrazila v Sloveniji. Sem pa za vsako izkušnjo v tujini in doma neskončno hvaležna in upam, da jih bo iz leta v leto več. Super je spoznavati način dela in mentaliteto drugih narodov in ravno sodelovanje v BBC-jevi seriji mi je dalo pomembno življenjsko izkušnjo in me obogatilo kot mlado osebo. Trenutno me sicer še ne vleče, da bi se preselila v tujino in tam začela svoj lov za vlogami, a to ne pomeni, da ne bi sprejela zanimivega projekta, kot je bila serija Love, Lies and Records. Sem pa na naši igralski sceni novinka in zato so mi domača tla še zelo zanimiva. Želim delati na najrazličnejših projektih, se preizkusiti v različnih vlogah in sodelovati z domačimi ustvarjalci, ki jih cenim in občudujem. Ko se bom enkrat naužila domačega zraka, pa mi bo verjetno precej močneje zadišala tudi tujina. Zato ne izključujem možnosti, da bom spakirala kovčke in šla. Pri tem mi je zelo blizu nasvet Stevena Spielberga, ki pravi: poslušaj svojo intuicijo.Kako so videti avdicije za vloge v tujini in kako so drugačne od avdicij pri nas?

Avdicije potekajo prek video posnetkov. Agent ti pošlje besedilo, ki ga moraš odigrati pred kamero, posnetek nato pošlješ nazaj agentu, on pa naprej produkciji. Pri večjih projektih ali za večje vloge nato dobiš še »callback«, pri nas temu rečemo najožji izbor, kar pomeni, da bi te rad režiser osebno spoznal. Sledi nestrpno čakanje na telefonski klic iz tujine in če si srečnež, ga dočakaš. Pri nas avdicije vedno potekajo v živo. Zelo radi imamo tudi improvizacije, ki so v tujini bolj redke. Meni so naše avdicije prijetnejše – lažje je, če je režiser med avdicijo v istem prostoru s tabo, ker tako začuti tvojo energijo.Kje se vidite čez deset let?

Sploh ne želim razmišljati toliko vnaprej. Zadnje čase se mi življenje obrača v popolnoma druge smeri, kot si jih začrtam. Zato sem se naučila, da se načrtovanje življenja na dolgi rok ne izplača. Že tri leta se na primer zagreto odpravljam na Portugalsko, kjer bi surfala, a se mi načrt podre s klicem: »Hej, dobila si vlogo, vse poletje snemaš«, kar je seveda super. Prejšnja leta sta bili to vlogi v mladinskih filmih, letos pa serija. Najbolj srečna sem takrat, ko delam in upam, da se mi bodo načrti na tak način podirali še naprej. Kje pa se vidim čez deset let? Pustila se bom presenetiti življenju!