Na morskem dnu

Morje si lahko pričarate tudi doma. Opazujte njegove odtenke, oblike in barve – prepustite se njegovi svežini, ki vas bo navdihnila pri slikanju morskih motivov. Če imate akvarij, ga lahko z morskimi kamenčki imenitno okrasite, ali pa jih v kopalnici položite na krožniček ali skodelico in na njih po vsaki uporabi posušite trdo milo.Potrebujete:

  • večje prodnike
  • vlažno krpo
  • modro akrilno barvo v štirih odtenkih
  • čopiče
  • kredo
  • belo akrilno barvo ali vodoodporen beli flomaster
  • lak 


Postopek: 


Izbrani kamen očistite z vlažno krpo, nato ga vsega prebarvajte z najsvetlejšo modro barvo. Najprej eno stran, ko se barva posuši, pa še drugo.
2 Ko je barva povsem suha, s kredo narišite štiri spiralasto zavite valove, ki se med sabo prekrivajo. Med risanjem si predstavljajte, da občudujete resnične valove.
3 Dva vala pobarvajta s preostalima svetlejšima barvama in počakajte, da se posušita.
4 Ko je kamen spet suh, nepobarvana vala pobarvajte s temno modro barvo.
Z belo barvo ali flomastrom povlecite črto ob robovih valov. Bela bo ustvarila občutek svežine.
Na zgornjem in spodnjem delu valov narišite nekaj belih pik. Ko bo barva povsem suha, kamen prelakirajte.


Ideje: 


Luskasti kamni
Ta vzorec vas bo spomnil na morje in ribe. Vso površino poslikajte z luskami in jih pobarvajte z različnimi odtenki modre in z belo. Ustvarili boste izrazit abstrakten dizajn.

Kaplja v morju
Kaplje in pljuski so lep motiv za okrasni kamen. Dajte si duška in jih nakapajte po vsej površini. Dodajte nekaj bele barve, da bo kamen še lepši!

Zibanje na valovih
Valoviti vzorec je res preprost, hkrati pa živahen in svež. Tokrat za ozadje uporabite temno modro, s svetlejšimi odtenki pa naslikajte valove.


Še več načrtov za ustvarjanje s kamni pa najdete v priročniku VESELI KAMENČKI, izdala Mladinska knjiga Založba, d.d., 2017.