Glejte naprej, ne nazaj

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vaše pismo in hvala, da nas prebirate. Ni lepšega kot slišati, da ljubezen živi tudi v domovih starejših, kar pa pravzaprav ni tako neverjetno. Ko smo starejši, namreč že precej bolj jasno vemo, kaj si želimo od življenja, vse izkušnje, ki smo si jih nabrali do tedaj, pa nam pomagajo ustvariti izpolnjujoč in ljubeč odnos z drugo osebo.

Selitev v dom starejših je velika sprememba in nemogoče je pričakovati, da bodo vse ostalo enako. Ne samo, da ste zamenjali okolje, vi ste si v domu ustvarili življenje, ko ste se povezali s sostanovalci in med njimi spoznali novega partnerja. Za to vam čestitam, saj ste imeli pogum nadaljevati življenje in ne obtičali v spominih na preteklost.  

Vsak izmed nas ima pravico iskati srečo in živeti naprej, tudi vi, zato menim, da bivšemu partnerju niste dolžni nobenega opravičila ali razlage, za kar se je zgodilo. Vajina zgodba se je zaključila, ko sta se razšla, dala sta si, kar vama je bilo namenjeno, in po razhodu sta bila oba svobodna, da spoznata nove ljudi.

Svetovala bi vam le, da vašemu novemu izbrancu poveste za bivšega, če tega še niste storili. S tem se boste izognili morebitnemu neprijetnemu presenečenju, ko se bosta srečala v domu. Če bo o vaši preteklosti slišal iz vaših ust, je veliko manjša verjetnost, da bo prišlo do konflikta ali drame. Pa tudi zaupanje je temelj trdnega partnerstva. Z novim partnerjem ste našli srečo in svetujem vam, da v njej uživate. Osredotočite se torej na sedanjost, preteklost pa pustite za seboj. Srečno!