Čokolada

Veganski orehovi rjavčki

To je popoln recept za rjavčke povsem brez sestavin živalskega izvora. Videli boste, kako dobri so tudi brez jajc in masla!

Sestavine za 20 kosov

  • 275 g pšenične moke
  • 125 g sladkorja
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 150 ml sojinega mleka
  • 125 ml rastlinskega olja
  • 125 ml javorjevega sirupa
  • 150 ml veganske temne čokolade
  • 250 g orehovih jedrc
  • 4 žličke marelične marmelade
  • veganski temni čokoladni obliv

Priprava

  1. 1Pečico segrejte na 170 °C (spodnji in zgornji grelec). Pekač obložite s papirjem za peko.
  2. 2Zmešajte moko, sladkor, kakav, vaniljev sladkor, sodo bikarbono in pecilni prašek.
  3. 3Dodajte sojino mleko, olje, javorjev sirup in vse skupaj dobro premešajte.
  4. 4Čokolado in 150 g orehov grobo sesekljajte in porazdelite po mešanici.
  5. 5Testo porazdelite po pekaču in ga pecite 25 minut.
  6. 6Nato ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.
  7. 7Narežite ga na 20 koščkov in jih odstranite s pekača.
  8. 8V posodi segrejte marelično marmelado, jo s čopičem porazdelite po rjavčkih in pustite, da se ohladi.
  9. 9Nad vodno kopeljo nato raztopite obliv in z njim premažite rjavčke.
  10. 10Na še topel obliv položite orehove polovičke.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE