Silvestrska klasika

Tatarski biftek

Ne le na silvestrovo, tudi ob kakšnem drugem težko pričakovanem decembrskem druženju s prijatelji se prileže tipična praznična jed – tatarski biftek.

Sestavine

  • 400 g pustega, lepega govejega stegna
  • žlička dijonske gorčice
  • žlička odcejenih kaper
  • majhna čebula
  • žlička worcesterske omake
  • rumenjak bio jajca
  • sol in poper
  • po želji žlica konjaka
  • tabasko ali kajenski poper v prahu
  • žlička nasekljanega peteršilja

Priprava

  1. 1Meso lepo obrežemo, nato pa zmeljemo, najbolje kar ročno, na domači strojček.
  2. 2Po želji dodamo konjak, nato pa začinimo z gorčico, drobno nasekljanimi kaprami, nasekljano čebulico, worcestrsko omako in povežemo z rumenjakom.
  3. 3Solimo, popramo ter zaokrožimo s tabaskom ali kajenskim poprom v prahu in peteršiljem.
  4. 4Tatarski mora biti začinjen, lahko je tudi malo ostrejši, odvisno od okusa jedcev.
  5. 5Na krožniku ga oblikujemo s pomočjo kovinskega modela, lahko tudi tistega za izrezovanje krofov.
  6. 6Biftek v klasični kombinaciji postrežemo z opečenimi kruhki z maslom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE