Prepeličja jajca

Miniaturni kanapeji

Drobcena, a polna dobrih stvari. Prepeličja jajca so bogata z vitamini in minerali ter kljub svoji majhnosti prekašajo kokošje sorodnice. Postrezite jih gostom, topili se bodo ob njihovi ljubkosti.

Sestavine za 3 osebe

  • 12 svežih prepeličjih jajc
  • 200 g dimljenega lososa
  • 200 g mlečnega namaza
  • manjša banjica kalčkov gorčice ali rukole
  • bageta

Priprava

  1. 1Bageto narežite na kolobarje in kruhke popecite v pekaču za kruh ali v pečici pečici. Za 12 jajčk potrebujete 12 okroglih kosov kruha.
  2. 2Nekoliko ohlajene kruhke namažite s plastjo mlečnega namaza in obložite z rezino dimljenega lososa.
  3. 3Če ste kalčke kupili, jih umijte pod hladno vodo in nato položite na papirnato brisačo, da se posušijo. Doma vzgojene kalčke pa preprosto porežite pri koreninah, pripravljeni so za uživanje.
  4. 4Sedaj se lotite prepeličjih jajc. Bodite pazljivi pri trenju lupine, je namreč zelo trda, rumenjak v notranjosti pa leže predrete, kot pri kokošjih jajcih.
  5. 5Pomagajte si z ostrim nožičkom. Previdno zapičite konico v zgornji del lupine in počasi izdolbite nekoliko večjo luknjo.
  6. 6Tako izdolbite vseh 12 jajc in jih z luknjo navzgor postavite nazaj v embalažo. Sedaj ste pripravljeni na peko.
  7. 7Jajčne lupine izpraznite na vročo ponev, katero ste pokapali z nekoliko olivnega olja.
  8. 8Pokrijte s pokrovom in pecite dve minuti oziroma toliko časa, da se beljak že dobro zapeče, rumenjaki pa so še nekoliko tekoči.
  9. 9Vsako izmed jajc z lopatico položite na obloženi kos kruha.
  10. 10Na rahlo posolite in poprajte rumenjake.
  11. 11Za dekoracijo in bogat pekoči okus pa dodajte na vrh rumenjaka še kalčke.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE