Ameriški duh

Rjavčki s temno čokolado

Čokolada ima to posebno moč, da ljudem nemudoma nariše nasmeh na obraz. Zatorej si tu in tam le privoščite sladkanje in pripravite domače čokoladne sladice, ki so kljub preprostosti nadvse mamljive.

Sestavine za 20 kosov

  • 200 g temne čokolade
  • 4 jajca
  • 350 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 180 ml sončničnega olja
  • 200 g moke
  • 0,5 žličke soli
  • 1 žlička pecilnega praška

Priprava

  1. 1Čokolado raztopite nad vodno kopeljo in jo pustite, da se ohladi.
  2. 2Jajca penasto umešajte, pri tem pa počasi dodajajte sladkor in vaniljev sladkor.
  3. 3Stepajte toliko časa, da se mešanica zgosti in postane kremasta, hkrati pa se raztopi ves sladkor.
  4. 4Nato dodajte olje in raztopljeno čokolado.
  5. 5Pečico segrejte na 180 °C (ventilacijsko na 160 °C).
  6. 6Moko presejte in jo zmešajte s soljo in pecilnim praškom.
  7. 7Dodajte jo masi in zmešajte z rokami, dokler ne dobite mehkega testa.
  8. 8Pekač zmanjšajte z robom iz aluminijaste folije ali pa s papirjem za peko obložite model (velik približno 40 cm x 28 cm).
  9. 9Testo naj sega 3 cm visoko, nato ga poravnajte.
  10. 10Na srednji rešetki ga pecite približno 20 minut.
  11. 11Pustite, da se ohladi, nato pa biskvit narežite na 5 cm velike kvadrate.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE