Losos

Riževe kroglice z lososom in grahom

Losos je bogat vir pustih beljakovin in maščobnih kislin omega-3 – koristnih maščob, ki so nujno potrebne za razvoj možganov, živčevja in oči. Losos vsebuje tudi vitamin B6, ki v telesu pomaga ohranjati raven energije, in vitamin D, ki skrbi za močne kosti. Grah poskrbi za prijetno sladkobo in je prav tako poln vlaknin, beljakovin ter celo maščobnih kislin omega-3. Zamrznjen obdrži okus in hranila, zato ga zlahka dodajamo receptom vse leto.

Sestavine za 8-10 kroglic

  • 115 g fileja divjega lososa
  • 200 g kuhanega rjavega riža
  • 150 g zamrznjenega graha, odtajanega
  • 25 g nastrganega parmezana
  • 2 veliki stepeni jajci
  • 1,5 žličke posušenega kopra
  • ščepec soli (po želji)

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. 2Lososa s kožo navzdol položimo v pekač.
  3. 3Pečemo ga približno 15 minut, da se prepeče.
  4. 4Pustimo, da se ohladi. Kožo odstranimo in zavržemo.
  5. 5Ribo z vilicami razkosamo na koščke in odstranimo morebitne koščice.
  6. 6Lososa stresemo v skledo.
  7. 7Dodamo riž, grah, sir, jajci, koper in po želji sol ter dobro premešamo.
  8. 8Plitev pekač obložimo s papirjem za peko.
  9. 9Iz lososove zmesi oblikujemo 8–10 kroglic s premerom 4 cm (približno 60 g) in jih zložimo na pripravljeni pekač.
  10. 10Porabimo vso zmes.
  11. 11Ohlapno jih pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 18–20 minut, da se učvrstijo, a so še vedno lepljive.
  12. 12Malo jih ohladimo in postrežemo tople.
  13. 13Hranimo jih v nepredušni posodi v hladilniku do 2 dni ali zamrznjene do 1 mesec.
  14. 14Pred postrežbo jih pogrejemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE