Popečeni hmeljevi poganjki z njoki

Užitni hmeljevi poganjki po okusu in teksturi močno spominjajo na divje šparglje. Ponujamo vam preprost recept za slastno jed z malo truda.

Sestavine

  • šopek hmeljevih poganjkov
  • oljčno olje
  • njoki ali testenine, lahko tudi polenta
  • začimbe po želji

Foto: Colibryx/Shutterstock

Priprava

  1. 1Hmeljeve poganjke cele ali narezane do tri minute pečemo na oljčnem olju. Če se želite izogniti olju, jih pet minut kuhate na sopari.
  2. 2Poganjke posolimo in dodamo druge začimbe, lahko tudi pesto. Nato jih potresemo po kuhanih njokih.
  3. 3Postrežemo tople, dobro pa se obnesejo tudi kot hladna predjed.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE