Vegansko

Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom à la Tereza Poljanič

Sestavine

  • Za pesine njoke:
  • 200 g rdeče pese
  • 400 g krompirja
  • 200 g pirine moke
  • pol žličke soli
  • Za poletni pesto:
  • pest sveže bazilike
  • skodelica kodrolistnatega ohrovta
  • tretjina skodelice popečenih bučnih semen
  • sol in poper
  • pol skodelice olivnega olja
  • tretjina skodelice neaktiviranih kvasnih kosmičev ali parmezana
  • strok česna
  • 2 žlici limoninega soka ali jabolčnega kisa
  • Za veganski parmezan:
  • tri četrtine skodelice (90 g) indijskih oreščkov
  • 3 žlice (9 g) neaktiviranih kvasnih kosmičev
  • tri četrtine žličke soli
  • četrtino žličke česna v prahu

Priprava

  1. 1Za poletni pesto vse sestavine v multipraktiku zblendamo do gladkega.
  2. 2Pustimo v hladilniku 15 minut in ponudimo.
  3. 3Rdečo peso pečemo 60 minut na 200 stopinj Celzija.
  4. 4Olupljen krompir skuhamo do mehkega.
  5. 5Pustimo, da se pesa in krompir ohladita.
  6. 6V blenderju zmiksamo peso do gladkega.
  7. 7Pretlačimo krompir in dodamo pire pese.
  8. 8Dodamo moko in z rokami gnetemo, dokler ne dobimo mase.
  9. 9Na pomokani površini maso razvaljamo v dolge svaljke.
  10. 10Razrežimo v njoke in oblikujemo željene vzorce.
  11. 11Zavremo vodo s soljo.
  12. 12Njoke kuhamo okoli tri minute, dokler ne priplavajo na površje.
  13. 13Za veganski parmezan v multipraktiku zmiksamo vse sestavine.
  14. 14Pesine njoke ponudimo s poletnim pestom, popečenimi pinjolami in veganskim parmezanom ter okrasimo z mikrozelenjem.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE