Odličen recept za razstrupljevalno juho priznane hrvaške nutricionistke

Ta juha je polna zdravih sestavin, ki telesu pomagajo, da se znebi maščob. Gobe šitake krepijo imunski sistem, morske alge, bogate z jodom, pa pripomorejo k bolj zdravemu delovanju ščitnice, ki je odgovorna za reguliranje presnove.

Sestavine za 4 osebe

  • 4 mlade čebule
  • 2 jušni žlici sesekljanih morskih alg (temeljito spranih z vodo)
  • 2 večja pora
  • 1 kg paradižnika
  • 1 manjši koren ali 4 vejice zelene
  • 100 g gob šitak (narezanih na večje kosce)
  • voda (toliko, da prekrije vse sestavine)
  • pekoča paprika (po želji)
  • jušna žlica svežega rožmarina, žajblja in peteršilja

Foto: JoannaTkaczuk/Shutterstock

Priprava

  1. 1Sesekljane sestavine (razen peteršilja, žajblja in rožmarina) dajte v večjo posodo in zalijte z vodo, da pokrije vso zelenjavo.
  2. 2Kuhajte, dokler se ne skuha.
  3. 3Petnajst minut pred koncem dodajte še zelišča.
  4. 4Juho lahko pripravite v obilnejših količinah, da jo lahko jeste več dni.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE