Recept

Mafini z japonskim drenom

Če vam na vrtu raste japonski dren ali se lahko dokopljete do njegovih plodov, jih izkoristite za popestritev sladic. Njihov tropski sladek okus bo klasične mafine povzdignil v nekaj čisto novega.

Sestavine za 12 mafinov

  • 250 g gladke moke
  • 120 g masla
  • 60 g sladkorja
  • 300 g kisle smetane
  • 1 jajce
  • ½ zavojčka pecilnega praška
  • 200 g plodov japonskega drena

Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Priprava

  1. 1Stopimo maslo. V večji posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Pečico nastavimo na 170 stopinj Celzija.
  2. 2V drugi posodi zamešamo jajce in sladkor ter stepamo toliko časa, da dobimo kremno teksturo. Vmešamo še maslo in kislo smetano ter začnemo dodajati moko. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Vanjo dodamo zmečkane plodove in z maso napolnimo modelčke. Pečemo 30 minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE