Poletna solata

Hrustljavi kodrolistni ohrovt z inčuni in limono

»Tale imitacija hrustljavih kitajskih morskih alg me je naravnost zasvojila. Hrustljavi kodrolistni ohrovt postrežem kot prilogo, včasih pa ne dodam inčunov in si ga privoščim kot prigrizek. Kodrolistni ohrovt je z dobrim razlogom postal trendovski – je namreč bomba hranil. Med njimi so tudi tista, ki spodbujajo proizvodnjo dopamina. Povrhu pa ima poln in močen okus,« pravi Tom Kerrige, avtor knjige Moja srečna dieta, kako shujšati z malo ogljikovimi hidrati in ostati srečen.

Sestavine Za 4 osebe

  • 300 g kodrolistnega ohrovta, odstranimo trda stebla rastlinsko
  • olje, za cvrenje
  • 2 žlički soli
  • 1 kokošja jušna kocka
  • drobno nastrgana lupinica 1 limone
  • 15–20 filetov inčunov v olju, odcejenih

Priprava

  1. 1Liste kodrolistnega ohrovta natrgamo na večje kose, dobro speremo in osušimo s papirnato brisačo. Ohrovt mora biti popolnoma osušen. Ker je že sam poln vode, bo med cvrenjem že tako škropil in se mehuril.
  2. 2V cvrtniku ali v globoki kozici (največ do tretjine polna) segrejemo olje na 180 °C. Temperaturo preverimo s kuhinjskim termometrom. Medtem ko se olje greje, v terilniku pretlačimo sol in jušno kocko v droben prah.
  3. 3Ob cvrtniku oziroma globoki kozici pripravimo pekač, prekrit z več listi papirja za peko.
  4. 4Kodrolistni ohrovt cvremo v več rundah, da postane hrustljav in malce prozoren, približno minuto na rundo. Cvrtnika ne smemo preveč natrpati, obenem pa stopimo stran, ko spustimo ohrovt v vrelo olje (najbolje s prijemalko), saj bo začelo divje cvrčati.
  5. 5Ocvrti ohrovt prestavimo na papirnato brisačo, nato pa potresemo s prahom iz jušne kocke. Ponavljamo postopek, dokler nam ne zmanjka ohrovta.
  6. 6Po ohrovtu potresemo limonino lupinico, nato pa ga previdno prestavimo v servirno skledo. Med liste zavijemo fileje inčunov in takoj postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE