Tomaž in Ema

Gratinirani ohrovtki

Okusna jed, ki jo lahko ponosno ponudite gostom med prihajajočimi prazniki. Da na mizi ne bo zmanjkalo zelene barve!

Sestavine

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 150 g slanine v kosu
  • oljčno olje
  • sol, poper, majaron
  • 1 srednje velika čebula
  • 100 g sira gavda

Priprava

  1. 1Brstični ohrovt dobro očistiš, potem ga v slanem kropu kuhaš približno 5 minut in odcediš.
  2. 2Zdaj se ohrovtu pridruži slanina.
  3. 3Oba skupaj popražiš na ponvi, toliko, da slanina zakrkne, potem pa ju prestaviš v pekač, posoliš, popopraš in dodaš še majaron.
  4. 4Zdaj je na vrsti še čebula, ki jo narežeš na kolobarje in dodaš v pekač.
  5. 5Na koncu naribaš še sir in ga enakomerno posuješ po celem pekaču.
  6. 6Pekač postaviš v pečico, kjer se 25 minut peče na 180 °C.
  7. 7Ko ga vzameš ven, se bo sir spremenil v hrustljavo zlatorumeno skorjico, brstični ohrovt pa v gratinirane ohrovtke.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE