Okusno in zdravo

Ohrovtove sarmice s kvinojo in zelenjavo

Sarma ni le zimska jed, lahko si pripravite tudi poletno in lahkotnejšo različico!

Sestavine Za 4 osebe

  • 4 srednje veliki ohrovtovi listi
  • 120 g bio kvinoje
  • 80 g šampinjonov
  • sol, timijan, peteršilj
  • 40 g čebule
  • 80 g paprike
  • 400 g paradižnika
  • 4 žlice olivnega olja

Priprava

  1. 1Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo narezane šampinjone in papriko. Rahlo prepražimo.
  2. 2Dodamo bio kvinojo (prej je ni treba skuhati), malce začinimo po okusu, zalijemo in podušimo.
  3. 3Nadev zavijemo v blanširan list ohrovta in oblikujemo sarmice.
  4. 4Naložimo jih v pekač, v katerega smo prej naložili kolobarje paradižnika.
  5. 5Vse skupaj pečemo v pečici 20 minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE