Slastno in praznično

Čokoladni makroni

S čokoladnimi makroni boste decembra razveselili in posladkali svoje goste. Le kdo ne bi bil navdušen nad to čokoladno dobroto!

Sestavine

  • 4 beljaki
  • 220 g sladkorja v prahu
  • 120 g zmletih mandljev
  • 50 g sladkorja
  • 30 g kakava v prahu
  • Za kremo ganache: 175 g čokolade Lindt Excellence 70 % kakava®
  • 300 ml sladke smetane

Priprava

  1. 1Prejšnji večer damo beljake v hladilnik.
  2. 2Pripravimo kremo.
  3. 3Čokolado stopimo nad vodno kopeljo, dodamo smetano in zmešamo z lopatico, da je krema gladka.
  4. 4Damo jo na stran.
  5. 5Pripravimo makrone.
  6. 6Pečico segrejemo na 160 °C.
  7. 7Zmešamo sladkor v prahu in mandlje in zmes namažemo po velikem pekaču ali slaščičarski plošči.
  8. 8Pečemo od 5 do 10 minut pri priprtih vratcih, da se mešanica posuši.
  9. 9Beljake v veliki skledi stepemo v zelo trd sneg.
  10. 10Med stalnim stepanjem mu postopoma dodajamo sladkor.
  11. 11Kakav vmešamo v zmes sladkorja v prahu in mandljev.
  12. 12Nato vse previdno primešamo beljakovemu snegu.
  13. 13Velik pekač ali ploščo obložimo s papirjem za peko in nanj z dresirno vrečko nabrizgamo enakomerno velike okrogle ploščice iz pripravljene zmesi.
  14. 14Pustimo počivati 20 minut, da se naredi skorja, in pečemo v pečici od 12 do 15 minut.
  15. 15Preden makrone odlepimo s papirja za peko, malo počakamo: če med papirjem in pekačem pustimo steči kanec vode, bo nastala para in bo šlo laže.
  16. 16Kremo z lopatico premešamo, da bo rahlejša.
  17. 17Z njo namažemo polovico makronov in te prekrijemo z drugo polovico.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE