Čičerika

Čičerikina juha s pečenim česnom

Jesen prinaša v našo kuhinjo bržkone najbogatejšo prehrano. Uživamo plodove narave, ki se nam ponujajo v izobilju. Juhe so večne in pripravljene lahko jeste vsaj dva ali tri dni, tokrat poskusite čičerikino.

Sestavine

  • 300 g kuhane čičerke
  • 1 rdečo čebulo
  • 200 g sladkega krompirja
  • 1 glavico česna
  • sol, mleti poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 800 ml jušne osnove

Priprava

  1. 1Sladkega krompirja nič ne olupimo, le prerežemo ga na polovico.
  2. 2Preložimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in dodamo neolupljene stroke česna.
  3. 3Solimo, popramo in premažemo z olivnim oljem.
  4. 4Pečemo od 15 do 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj, oziroma tako dolgo, da se sladki krompir zmehča, česen pa porjavi.
  5. 5V kozici prepražimo drobno sesekljano čebulo in dodamo kuhano čičeriko.
  6. 6Pečen sladki krompir z žlico postrgamo iz olupka in meso dodamo praženi čebuli.
  7. 7Dodamo tudi pečen česen, ki smo ga iztisnili iz lupine.
  8. 8Nekaj ga prihranimo za namaz na kruh.
  9. 9Dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo.
  10. 10Pokuhamo do vretja, nato pa s paličnim mešalnikom juho dobro zmeljemo.
  11. 11Po okusu lahko še solimo in popramo.
  12. 12Juho ponudimo s popečenim kruhkom, namazanim s kozjim sirom in začinjenim s pečenim česnom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE