Sladica

Čateška kremna rezina ali kremšnita

Kremne rezine niso le na Bledu, tudi v Čatežu jih pripravljajo. Mi smo recept našli v knjigi Okusi Posavja.

Sestavine Za 20 kremnih rezin

  • 2 plošči pečenega listnatega testa
  • 0,5 l stepene sladke smetane
  • 2,5 l mleka
  • 10 jajc
  • 60 dag ostre moke
  • 20 dag sladkorja za mešanico rumenjakov
  • 20 dag sladkorja za mešanico beljakov
  • vaniljev sladkor
  • vaniljev puding
  • rum

Priprava

  1. 1Rumenjake s sladkorjem zmešamo v gladko maso, dodamo vaniljev sladkor, vaniljev puding, rum, malo mleka ter postopoma moko.
  2. 2Mleko zavremo v posodi in vanj vlijemo maso.
  3. 3Pri tem ves čas stepamo z mešalnikom in kuhamo 13 minut.
  4. 4Pazimo, da se ne prismodi.
  5. 5Posebej naredimo sneg iz beljakov in sladkorja.
  6. 6Dodamo ga kuhani masi, dobro premešamo in zlijemo v pekač, obložen s pečenim listnatim testom.
  7. 7Ko se masa ohladi, jo premažemo s stepeno smetano, na vrh pa položimo plast pečenega listnatega testa in posujemo s sladkorjem v prahu.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE