Pozna jesen je čas, ko se ljudje radi polenimo, zunaj je mrzlo, poletje je še daleč. Opazite to tudi pri svojih strankah? Imate v rokavu kak nasvet, kako premagati jesensko lenobo?

Pri svojih strankah ne opazim posebne utrujenosti v jesenskem času, prej obratno, saj se takrat vsi vračajo z dopustov z novim zagonom za treninge. Vsem, ki imajo s tem težave, pa svetujem, da poiščejo aktivnost, v kateri uživajo.

Pomembno je, da se v hladnejšem obdobju oblačimo v plasteh in si zagotovimo tudi pokrivala za glavo in roke, ne pozabimo pa še na ustrezne zimske nogavice. Glede na to, da so dnevi krajši, je potrebno poskrbeti tudi za varnost, zato izbirajmo oblačila z odsevniki, da bomo med aktivnostjo opaženi.   

Kolikokrat na teden naj bi vadili? Je recimo dovolj, če dvakrat na teden vadimo v fitnesu, v skupini ali s trenerjem?

To je odvisno od cilja posameznika. Za splošno zdravje in dobro počutje svetujem vsakodnevno gibanje v obliki lažjih aktivnosti, kar ne pomeni, da vsak dan izvajamo intenzivne treninge, temveč je dovolj že to, da se odpravimo na bližnji hrib ali pa s kolesom po opravkih.

Ko se temperature spustijo, smo pogosto tudi v dilemi, kaj obleči za vadbo na prostem. Kaj vi priporočate? Več tankih slojev?

Svetujem, da izbiramo oblačila iz materialov, ki omogočajo, da koža diha, izogibajmo pa se oblačilom, ki preprečujejo prehajanje vlage iz telesa. Priporočam oblačila iz sintetičnega materiala, izogibajmo se bombažnim oblačilom, ne pozabimo na vetrovke, flis ali jakne, ki so odporne na vremenske razmere v jesenskem času. Pomembno je, da se v hladnejšem obdobju oblačimo v plasteh in si zagotovimo tudi pokrivala za glavo in roke, ne pozabimo pa še na ustrezne zimske nogavice. Glede na to, da so dnevi krajši, je potrebno poskrbeti tudi za varnost, zato izbirajmo oblačila z odsevniki, da bomo med aktivnostjo opaženi.Zdi se, da si naziv osebni trener k imenu lahko doda že vsak, ki rad dviguje uteži. Je to področje kako regulirano, kako naj se ljudje zaščitijo pred »trenerji«, ki delajo več škode kot koristi?

Prva stvar, na katero naj bodo ljudje pri izbiri trenerja pozorni, je izobrazba. Najboljši trenerji so tisti, ki so strokovno podkovani in svoje metode podkrepijo tudi z lastnimi rezultati. Zaupajte tistim, ki imajo za seboj veliko izkušenj, dobre reference in veliko zadovoljnih strank. Ljudje se lahko napačni izbiri izognejo, če o trenerju dobijo dovolj informacij in ne izbirajo le na podlagi nizke cene.

Pri tekmovalcih sem poleg vizualnih sprememb, ki so posledica izgube kilogramov, opazil tudi spremembe njihovih osebnosti. Izboljšala se jim je samopodoba, imajo bolj pozitiven pogled na svet, premagali so strahove.    

Bliža se čas decembrskih zabav, vabljive hrane in kakega kozarčka preveč. Imate kak nasvet, kaj storiti, da človek v tem času ne pridobi dodatnih kilogramov?

Povečani količini hrane se v prazničnem času preprosto ni mogoče povsem izogniti, zato je pomembno, da v tem času poskrbimo za dovolj telesne aktivnosti. Prav je, da se ljudje v tem času družijo, zabavajo in si tudi kaj privoščijo, vendar naj pri tem ostanejo zmerni.

Šov The Biggest Loser se preveša v drugo polovico, kaj vas je pri tej izkušnji najbolj presenetilo?

Pri tekmovalcih sem poleg vizualnih sprememb, ki so posledica izgube kilogramov, opazil tudi spremembe njihovih osebnosti. Izboljšala se jim je samopodoba, imajo bolj pozitiven pogled na svet, premagali so strahove. Najbolj me navdihuje to, da z delom v šovu ne izgubljamo le kilogramov, temveč predvsem izboljšujemo življenja tekmovalcev in tudi gledalcev.