Ni še jasno, kakšna bo vaša vloga v šovu The Biggest Loser Slovenija, boste voditeljica?

Sem motivatorka, ki vabi in nagovarja tiste, ki se želijo prijaviti, tudi sama imam namreč izkušnjo s hujšanjem, pred leti sem izgubila 16 kilogramov, sem ena redkih na sceni, ki je bila kdaj preobilna. Na odgovor, ali bom v oddaji nastopila še v kakšni drugi vlogi, pa bodo morali gledalci še malo počakati

Šov je lahko tudi precej ekstremen, v tujini so se pojavljale kritike, da to ni zdravo, tekmovalci so izgubili veliko kilogramov, a so jih potem tudi dobili nazaj. Kako se boste šova lotili pri nas?

Vse bo potekalo pod strokovnim nadzorom, tekmovalci bodo imeli podporo zdravnikov, nutricionistov in trenerjev. Hočemo pokazati, da je vse mogoče, če imaš dovolj močno voljo, seveda pa potrebuješ tudi pomoč strokovnjakov. Ne bomo šli torej v ekstreme, bo pa od vsakega posameznika odvisno, kako močno si bo želel doseči rezultate. Če bo nekomu na začetku tehtnica pokazala trimestno številko, bomo gotovo hitro videli rezultate. Saj veste, če imaš 30 kilogramov preveč, prvih 27 izgubiš lažje kot zadnje tri, s katerimi se na koncu mučiš.

Ne tehtam si obrokov, ne nosim jih s seboj, rada jem, hrana, ki jo imam rada, ni preveč zdrava, ne maram na primer zelenjave, a sem našla pravo in zmerno pot.    

Ste gledali tuje različice šova?

Gledala sem avstralsko in hrvaško različico, vesela sem, da ta šov prihaja tudi k nam. Ko so na Planet TV objavili novico, sem dobila kar nekaj sporočil od ljudi, ki so se želeli prijaviti. Pri nas je veliko ljudi, ki se nezdravo prehranjujejo, leta takšnega obnašanja pa pustijo posledice. Nismo Američani, tam je vsak drugi pretežak, a tudi pri nas imajo ljudje težave s težo.

To je skoraj neverjetno, ko pa se zdi, da hodijo mnogi Slovenci vsak konec tedna v gore in vsak dan po službi tekajo po okoliških hribčkih?

Tek in zdravo prehranjevanje sta gotovo v vzponu, a to vidimo mi, ki živimo v mestu. Jaz se veliko srečujem z ljudmi iz različnih koncev Slovenije, mnogi imajo težave s telesno težo, ne ukvarjajo se s športom in se zaradi stresa slabo prehranjujejo.Kako vi vzdržujete težo? Ženske se moramo z vsakim naslednjim letom bolj truditi za svoje postave. 

Res je tako, posebej če nisi suhica Twiggy, kar jaz nisem (smeh). Našla sem ravnotežje med športnimi aktivnostmi in hrano. Ne tehtam si obrokov, ne nosim jih s seboj, rada jem, hrana, ki jo imam rada, ni preveč zdrava, ne maram na primer zelenjave, a sem našla pravo in zmerno pot.

Kateri pregrehi se najteže odrečete?

Sladkorju in ogljikovim hidratom. Lahko bi jedla smo kruh in krompir. Težko se temu odrečem, a sem se navadila. Zmernost je ključ, pretiravanje ni dobro na nobenem področju življenja, niti pri hrani, niti pri športu, niti pri ljubezni.