Kaj je vaš življenjski moto? In zakaj zaupate, da vas vodi prav in se na koncu vendar vse izteče tako, kot se mora?

Vsak dan se zahvalim za lepe stvari v življenju. Resnično. Tudi če je bil tisti dan mogoče bolj »težaven«. Odkar sem pred dobrimi petimi leti preživela raka dojke, vem, da se s pozitivnim pristopom da rešiti marsikaj. In predvsem se ne grizem več vnaprej, kaj bo, kako bo. Nikoli ne vemo čisto zares, kako bo. In še bolj bistveno: obremenjevanje čisto nič ne pomaga.

Ljubezen zame je, ko drugi osebi brezpogojno želiš samo dobro. Ljubezni je več vrst: starševska, prijateljska … Upam pa, da me bo, tista prava, kdaj doletela tudi s kakšnim predstavnikom moške vrste.   

Katere so vaše asociacije ob besedah ženska in borka?

Jaz! (Nasmeh.) Vse ženske, ki brez strahu, s pozitivnim navdihom v duši in sijajem v očeh stopajo po poti življenja!

Česa bi se morali vsi bolj zavedati?

Sočutja. Ranljivosti. Če bi bili vsi bolj sočutni, bi bilo veliko manj grobosti in sovraštva. Če bi se zavedali, da smo vsi ranljivi, bi bili drug do drugega bolj nežni in pozorni. In samo ti dve mali in preprosti spremembi ob pogledu na soljudi bi prinesli neizmerno veliko radosti in zadovoljstva za vse.

Katera bi bila vaša supermoč, če bi bili superjunakinja?

Jo že imam. Samo razviti jo moram do konca in naprej, da bo pozitivno vplivala na čim več ljudi. In to je humor! Z njim rešujem cel kup svojih negotovosti, čudnih okoliščin, neprijetnosti … Tudi v težkih preizkušnjah ga vedno poskušam najti, saj postanejo lažje, se od njih malo odmaknem in sem jih tako sposobna pogledati od zunaj. Želim si in se trudim, da bi s humorjem in smehom osrečila čim več ljudi.

Preberite še: Domen Valič o ljubezni

Hčerki Nini Barbari ste vedno govorili …

Čudovita si takšna, kot si! Kakršna koli že si! Sledi svojim sanjam, razpri krila in verjemi, da je vse mogoče! Ker je! In še to – če bo kdaj kakšen trd pristanek, in verjetno bo, sem tukaj zate jaz, tvoja mami. Vedno. Brezpogojno!

Prikimavate temu, da nam ni treba biti slepo zaljubljeni v ljubezen, ampak moramo ljubiti življenje?

Kljub mnogim »dogodivščinam«, ki so me poskušale prepričati o nasprotnem, jaz ljubim svoje življenje. To življenje tukaj in zdaj je eno samo, edinstveno in samo naše! Kaj pomeni biti slepo zaljubljen, pa ne vem. Meni se zdi najlepše biti zaljubljen z odprtimi očmi, odprtimi rokami in odprtim srcem.Ljubezen med dvema je …

Prelepa. Čudovita. Ljubezen zame je, ko drugi osebi brezpogojno želiš samo dobro. Ljubezni je več vrst: starševska, prijateljska … Upam pa, da me bo, tista prava, kdaj doletela tudi s kakšnim predstavnikom moške vrste. (Smeh.)

Kdaj se počutite najlepšo, najbolj ljubljeno, občudovano, močno – najbolj pravi vi?

Najlepša – ko sem zadovoljna sama s sabo. Najbolj ljubljena – v objemu svoje hčerke ter mame in očeta. Občudovana – na odru. Močna – ko premagam stvari, o katerih vsi govorijo, da je nemogoče. In ni jih bilo malo: biti samska, ustvariti kariero, ne da bi ti kdo stal ob strani, zaslužiti dovolj, da svojemu otroku nudiš vse za optimalen razvoj in kariero, premagati raka. Bi bilo v dvoje lažje? Verjetno. Ampak če ni, ni. Si sam! In si dovolj močan.

Jaz si vedno želim, da bi bilo med ljudmi več sočutja, razumevanja, sprejemanja in ljubezni. Potem bi se predsodki, obtoževanje, zamere in sovraštvo razblinili v nič.

Za vse, kar vam je dobrega prineslo leto, ki se počasi izteka, se lahko zahvalite tudi ...

Moji hčerki, za to, da je. Je najlepše darilo v mojem življenju in zaradi nje je zame vsako leto čudovito. Hvaležna sem seveda tudi staršem, da mi vedno stojijo ob strani. Hvaležna sem za čudovite bližnje prijatelje, ki me imajo radi in me sprejemajo takšno, kot sem – z vsemi napakami vred. Pa še nekaj, veste; jaz strašno rada delam in sem resnično hvaležna, da opravljam poklic, ki sem si ga izbrala. V zadnjih letih sem sodelovala s kar nekaj vrhunskimi ekipami in pri projektih, ki so mi polepšali življenje. V tem letu mi bodo gotovo ostali v nepozabnem spominu šov Zvezde plešejo in snemanji serij Truplo ter Najini mostovi.

Kakšna je bila vaša želja za starega dedka Mraza za leto 2020?

Iskreno, jaz si vedno želim, da bi bilo med ljudmi več sočutja, razumevanja, sprejemanja in ljubezni. Potem bi se predsodki, obtoževanje, zamere in sovraštvo razblinili v nič. Moj »prispevek« k temu so avtorske predstave, s katerimi želim vedno osvetliti kakšno problematiko. V februarju 2020 bo to komedija Večno samska, v kateri bom spregovorila o številnih tabu temah, in resnično upam, da bo samskim in tudi vezanim podarila nasmeh, veselje in radost in dala kakšen nov, lep pogled na njihovo življenje. In želim si čim več supermoči, da jo naredim odlično.