Kako se spominjate svojega najbolj čarobnega božiča? 

Glede na to, da 24. decembra praznujem rojstni dan, je božič pri nas v drugem planu. Spominjam se otroške radosti, kako smo s starši in bratom krasili jelko, potem pa sem jaz odprla darila ... Težko bi izpostavila samo en čaroben božič, skoraj vsi so bili čudoviti. 

Ves ta pomp okrog novega leta mi gre vsako leto bolj na živce in veliko raje se delam, da gre za običajen dan. 

Kaj ne sme manjkati na praznično obloženi mizi? 

Ravno zaradi mojega rojstnega dne se za božič že od nekdaj na mizi znajde moj najljubši izbor. Krvavice, krompirjevi žganci, ocvirki in repa ali zelje. Ponavadi praznike preživljamo v družinskem krogu, zato kuha mami, čeprav znam vse omenjeno odlično pripraviti tudi sama. 

Najboljše božično/novoletno darilo na svetu? 

Čas. In pozornost. Moji najbližji. 


Foto: Jože Suhadolnik


Najbolj spodletel poskus obdarovanja? 

Svakinji sem nekoč poklonila ogrlico, ki ni bila niti blizu njenemu slogu. Sploh ne vem, kaj sem razmišljala. Tako je bila začudena, kaj za vraga sem ji prinesla, da ni mogla skriti razočaranja, tudi če bi hotela. Zadnja leta pa si tako in tako podarjamo darila, ki jih izdelamo sami, tako da dobi moje milo in marmelado in je presrečna. (smeh) 

Za novo leto si želim le, da bom znala slediti svoji sreči, prepoznavati priložnosti in uresničevati svoje želje. 

Silvestrovo – delovno, žurersko, ležerno ali prespano? 

Dobra večerja s krajšo zabavo, da se vseeno lahko naspim. Ves ta pomp okrog novega leta mi gre vsako leto bolj na živce in veliko raje se delam, da gre za običajen dan. Letos bom tako 31. decembra kot 1. januarja 2019 vodila Svet. 

Izzivi prihodnjega leta? 

Skoraj vsak mesec si postavim kakšen nov izziv. Trenutno sem se posvetila obvladovanju osebnih financ, ker se mi zdi, da imam luknjo v denarnici. (smeh) Za novo leto si želim le, da bom znala slediti svoji sreči, prepoznavati priložnosti in uresničevati svoje želje.