Kakšne spomine imate na prvi šolski dan osnovne šole?

Bolj kot prvega šolskega dne se spomnim priprav nanj. Spomnim se izbiranja zvezkov, pisal in barvic ter tudi obleke za tako pomemben dan. Zelo sem se veselila začetka šole, česar ne morem trditi za vsa kasnejša leta.

Od vedno sem bila na bojni nogi z matematiko in fiziko. To dvoje mi res ni šlo.  

Kaj pa prvi dan srednje šole?

Bila sem precej živčna, ker sem šla prvič povsem sama v Ljubljano, nikogar nisem poznala in sem se bala, kako bo. No, ko zdaj pogledam nazaj, se od vseh let šolanja najraje spominjam prav srednje šole. Spletla sem prijateljstva, ki jih ohranjam še danes.Katere predmete ste imeli najraje in katere ste sovražili?

Od vedno sem bila na bojni nogi z matematiko in fiziko. To dvoje mi res ni šlo. Tudi zgodovine nisem najbolj oboževala, a sem imela v srednji šoli izjemno učiteljico, ki je ta vtis malo popravila. Najraje sem imela strokovne predmete: klinično biokemijo, hematologijo, mikrobiologijo, zdravstveno vzgojo in tudi psihologijo.

Vam je kateri od učiteljev ostal posebej v spominu?

Neverjetno, kako lahko učitelj s svojimi (ne)poštenimi dejanji za vedno ostane v spominu. Kar nekaj tistih, ki so mi kdaj naredili krivico, imam v mislih, a se veliko raje spominjam tistih, ki so me spodbujali. Razredničarka v osnovni šoli, ki me je učila slovenščino, Majda Valčič, je bila stroga, a sem jo imela izjemno rada. V srednji šoli pa mi je najbolj ostala v spominu Tanja Kos zaradi svoje mladostne zagnanosti in zanimivih predavanj.