Kaj ste želeli postati, ko ste bili otrok?

Ne bom pozabila vseh kaset, na katerih sem imela posnete različne filme in videospote Janet Jackson. Ves čas sem improvizirala in imitirala tisto, kar sem videla, moja velika želja je bila, da postanem igralka. Morda se mi je to tudi izpolnilo, sicer na malo drugačen, kuharski in voditeljski način.

Kaj je bila vaša prva služba?

V gimnazijskih in študentskih letih sem bila prodajalka računalniških izdelkov, nato pa novinarka, prva zares zanimiva služba je bila kasneje v oddaji Dobro jutro. Tam sem bila napovedovalka vremena in novinarka, v tistih letih sem se naučila ogromno o televiziji, pripravi prispevkov in nastopanju.

Te preizkušnje ti nihče ne more vzeti, selitev tako daleč prinaša samozavest, ki jo nosiš vse življenje, ne glede na situacijo, v kateri se znajdeš.

Od koga ste dobili najboljši karierni nasvet in kako se glasi?

Od mami, ko sem se odločala za fakulteto. Glasi se: »Izberi tisto, kar te veseli in vnesi v to vso svojo energijo!« Vedno me je podpirala in mi stala ob strani pri vseh odločitvah, ki sem jih sprejemala.

Vaš poklic nima urnika od osmih do štirih, delate pa pravzaprav ves čas. Si predstavljate, da bi šli zdaj v »običajno službo«?

Nikakor! Vsak dan je drugačen in uživam v tem. Vedno me kaj preseneti in s tem tudi rastem, se učim in živim. Čeprav je moj urnik večkrat veliko daljši, kot je običajno, razpotegne se v noč in v čas praznikov, me trenutno to ne moti.Verjetno je bila za vas doslej najtežja karierna odločitev to, da ste se preselili na Novo Zelandijo, do koder se je težje kot na primer iz Londona za vikend vrniti v Slovenijo …

Ena izmed težjih zagotovo. Najbolj zato, ker si daleč stran od domačih in se moraš postaviti na svoje noge v tujem okolju. Prvi koraki so težki tudi zaradi malenkosti, ki so v tistem trenutku tudi zelo neprijetne, od opremljanja povsem prazne hiše in kupovanje banalnosti, ki jih prej nisi nikoli, na primer vilic, nožev, likalnika in sesalca, do iskanja dobrih zdravnikov, zobozdravnikov in frizerjev. Seveda pa je treba tudi finančno prilesti na zeleno vejo. A prav te preizkušnje ti nihče ne more vzeti, selitev tako daleč prinaša samozavest, ki jo nosiš vse življenje, ne glede na situacijo, v kateri se znajdeš.

Prihaja tretja sezona in sicer že jeseni. Tokrat bomo snemali v Sloveniji, kamor Zdravo, Tereza! prihaja na počitnice odkrivat domače dobrote.   

Ste na Novi Zelandiji opazili kak trend v prehrani, ki ga lahko pričakujem tudi pri nas?

Veganstvo in vegetarijanstvo postajata nekaj povsem običajnega, vegetarijanske jedi ne spadajo več na »poseben« meni, ampak je to nekaj običajnega. Takšne ponudbe je vse več tudi v Sloveniji, kjer vidimo kreativnost in dušo v jedeh. Najbolj me razveseli, ko vidim mlade, ki se podajajo v kulinarične vode in iščejo navdih pred svojimi vrati, v Sloveniji.

Vašo oddajo smo na Pop TV nazadnje gledali lani spomladi, se obeta nova sezona?

Prihaja tretja sezona in sicer že jeseni. Tokrat bomo snemali v Sloveniji, kamor Zdravo, Tereza! prihaja na počitnice odkrivat domače dobrote. Podpirali bomo lokalno in razkrivali lepote Slovenije. Recepti ostajajo v skladu z mojo filozofijo – preprosto, ekološko in lokalno.

Če bi lahko nekomu, ki se šele spogleduje z vegansko prehrano, priporočili le en recept, ki ga bo gotovo prepričal, kaj bi mu svetovali?

Dober veganski zeleni burger. Najdete pa ga v knjigi Zdravo, Tereza!