September je mesec, ko se vse pogosteje zavežemo, da ne bomo kupili nobenega novega kosa oblačil. A če prav razumem, se vi vse leto trudite, da kupujete čim manj?

Težko bi rekla, da se trudim kupovati čim manj, sem namreč navdušenka nad modo. Je pa res, da zelo podpiram kupovanje oblačil iz druge roke, menjavo oblačil med prijateljicami in ponovno uporabo v vseh pomenih. Ravno zato, ker vem, da imamo dekleta v omarah veliko še popolnoma novih ali pa res malo rabljenih oblačil, ki bi lahko komu prišla bolj prav.

Oblačil »za doma« imam sedaj kar veliko. A nisem kupovala novih, le tista oblačila, ki so že »odslužila«, sem pospravila v ta predal. Fino je, sedaj sem tudi doma malo lepše oblečena, ker bolj malo hodim naokoli.  

Svoja rabljena oblačila pogosto za simbolične cene prodajate na družabnih omrežjih. Kakšni so odzivi?

Zelo dobri. Imam že svoje stalne stranke. Ljudje radi kupijo, saj so moje stvari res lepo ohranjene, skoraj nove. Veliko kosov imam z različnih snemanj in so bila oblečeni res samo enkrat. Potem pa se tu najdejo še kaki neuspeli spletni nakupi, v letih se nabere kar veliko reči. 

Obleko na fotografiji je kupila od prijateljice

Radi tudi kupite kako že nošeno oblačilo, kajne? Kje? Pri prijateljicah? Tudi neznankah, ki oblačila tako kot vi ponujajo na družabnih omrežjih?

Ja, seveda, veliko jih imam. Pravzaprav najraje kupujem tako. Nekdo še nekaj zasluži, jaz pa po nižjih cenah dobim več kosov. Vsi zmagamo. Kupujem ali menjam s prijateljicami pa tudi s popolnimi neznanci. Nimam nobenega predsodka. Včasih nosi oblačilo svojo zgodbo, energijo in to mi je všeč.


Jih morda kupujete tudi v butikih? Imate priljubljen butik z vintage oblačili?

Nekaj stvari sem kupila v Budimpešti in v Španiji pred nekaj leti. Sicer pa imam raje nakupe prek spleta.

Ker ste znana oseba, vam gotovo pogosto ponujajo, da postanete obraz kake blagovne znamke. Kakšni so vaši kriteriji, ko se odločate, s kom boste sodelovali?

Posebnih ponudb za to še nisem dobila, kar me morda malo preseneča, če sem povsem iskrena. Z veseljem bi sodelovala z blagovno znamko, ki bi izražala moj stil, bila malce drzna, »našarjena«, kot jaz temu pravim, a vseeno šik. Kot rečeno – ponudbo še čakam! (smeh) 

Tudi to obleko je kupila iz druge roke

Svet se je v zadnjih mesecih obrnil na glavo, več smo doma, stavimo na udobje, prodaja trenirk skokovito raste, modne znamke se temu prilagajajo. Toda ali bomo zaradi tega ugotovili tudi, da ne potrebujemo vedno novih kosov oblačil – četudi trenirk?

Res je, oblačil »za doma« imam sedaj kar veliko. A nisem kupovala novih, le tista oblačila, ki so že »odslužila«, sem pospravila v ta predal. Fino je, sedaj sem tudi doma malo lepše oblečena, ker bolj malo hodim naokoli.

Od nekdaj ste veljali za ljubiteljico rokerskega sloga, zdaj pa ste temu dodali še čisto pravi lasten motor. Kako gre vijuganje po cestah?

U, ja, moj motorček je res krasen, v mesecu, odkar imam izpit, sem naredila že 3000 km. Po Sloveniji, naokoli po mestih in krajih, kamor običajno ne zahajam. Super je, zelo uživam in kar težko opišem ta občutek svobode, ko se odpeljem z njim. To je res nekaj najboljšega, kar sem naredila za svojo dušo.


Obenem pa ne smemo niti mimo tega, da prav v teh dneh predstavljate svoj novi projekt. Za zdaj je še zavit v tančico skrivnosti, a verjetno nam vseeno lahko zaupate kaj več?

Bilo je malo skrivnostno, sedaj pa je že vse jasno – to je Varishana voice. Gre za personaliziran zvok v sliki. Vsak zvok ima namreč svoj slikovni, grafični zapis, ki se razlikuje po barvi glasu, po njegovi glasnosti in trajanju. Tako vsaka beseda iz vsakih ust zveni drugače. To je personaliziran zvok, prelit v umetnost, kjer se vaše najljubše besede, zvoki narave, utripi srca, prve besede, poljubi in nasmehi spremenijo v nove barve, z dodatkom prhutave domišljije. Tako zvok postane zares nekaj posebnega, predvsem pa osebnega in samo vaš. Moj navdih je glasba, ki v meni sproži občutke, ki se jih včasih ne da opisati z besedami. Težko se jih opiše z barvami, težko se jim vdihne življenje. Ampak sedaj je vse mogoče. Vse spomine, vse pisane trenutke, vse čustvene pikice in vse nasmejane črtice sedaj lahko tudi vidim, ne samo slišim. To, da sem uspela združiti ti dve področji, je zame nekaj resnično posebnega in veselim se, da bom lahko to ustvarjala tudi za druge. 

Preberite še: