Zlata Zavašnik, modna oblikovalka, ustanoviteljica ter direktorica edinstvene slovenske blagovne znamke moških oblek Sens, je sporočila nadvse dobrodošlo novico. Čeprav je prepričana, da se njene stvaritve najbolje začutijo v živo, je zaradi »nenavadnega« časa odprla spletno trgovino. Drugačno. Neklasično. Nad njo se navdušuje tudi Sensov obraz in stas, priznani slovenski igralec Sebastian Cavazza.

Foto: Ana Gregorič

Plašči, jakne in posebni suknjiči, začinjeni z dobršno mero drznosti in inovativnosti, srajce zanimivih vzorcev in pestra izbira modnih dodatkov z oblikovalskim podpisom Sens so odslej torej na voljo tudi na spletu. »V resnici smo do zadnjega odlašali z odločitvijo, ker menimo, da se naši izdelki, kot so moške obleke, suknjiči, jakne, telovniki in drugi modni dodatki, najbolje začutijo, ko jih naši svetovalci v salonu združijo s svojim znanjem in značajem posameznika. Ampak časi so takšni, da so pač drugačni. Še pozdrav ni več enak,« pojasnjuje Zlata Zavašnik. Na vprašanje, kaj bi moral imeti vsak moški v garderobni omari, pa je njena prva misel: »Dober črn suknjič!« 

Foto: Ana Gregorič

Sebastian Cavazza zelo rad sodeluje s Sensom oziroma modno oblikovalko Zlato Zavašnik, saj ju združujejo skupne vrednote, kot sta ljubezen do modnih oblačil in spoštovanje trajnostnih načel. Prepričala sta ga tudi njen osebni pristop ter unikatno oblikovanje. »Postanimo ozaveščen potrošnik in sledimo trajnostnim načelom. Posegajmo po kakovostnih in unikatnih izdelkih slovenskih oblikovalcev. Izberimo svojim oblačilom daljšo življenjsko dobo,« poziva postavni in šarmantni igralec, ki je navdušen tudi nad odločitvijo, da bo vsebina spletne trgovine bolj posebna od drugih.

Foto: Peter Giodani

Ob upoštevanju »protikoronskih« ukrepov so se pri Sensu dobili s Sebastianom in nastale so imenitne in duhovite predstavitvene fotografije. Igralec je bil nad idejo očaran, saj meni, da na spletu težko najdeš obleke za moške, ki so drugačne od klasike. Prijazno nam je odgovoril na nekaj vprašanj.

Kdaj v življenju ste prvič oblekli obleko, kakšen pomen ima to pravzaprav za moškega?

Prvič sem si moško obleko nadel za premiero celovečernega filma, v katerem sem igral glavno vlogo. Kupil sem si jo s honorarjem, ki sem ga zaslužil s filmom, in jo še kar lep čas nosil tudi ob drugih svečanih priložnostih. Seveda se vsakdo v obleki počuti povsem drugače kot v džinsu in supergah. Da ti drugačno samozavest.

Kako se počutite v obleki s podpisom Sens?

Obleke Sens, ki jih oblikuje Zlata Zavašnik, so mi pisane na kožo. Pri njej najdem klasične obleke kot tudi nekoliko bolj drzno oblikovane kroje.

Kateri kroj, material, barve so vam najljubši?

Kroji so različni, enako barve, so pa materiali zelo prijetni, izdelani iz recikliranih tkanin in po postopkih, ki so okolju prijazni. Imam kar nekaj različnih oblek znamke Sens. Vsaka mi je po svoje blizu, oblečem jih ob različnih priložnostih.

Ali sodijo k obleki tudi superge?

Lahko, čeprav superge obujem samo, kadar k suknjiču oblečem kavbojke.

Kravata ali metuljček ali noben dodatek?

Kravata. Metuljček si zavežem le, kadar oblečem smoking.