Od kod ime vaše blagovne znamke, kaj pomeni?

Ime moje znamke je izpeljanka mojega imena in značaja. Mislim, da sem sanjava, elegantna, a vseeno malo nagajiva, in ime Brencha nekako vizualno in lingvistično zajame moje bistvo.

Kako pa ste pribrenčali v modni svet?

Pravzaprav se ne povezujem z modnim svetom, saj se identificiram kot oblikovalka na več področjih oblikovanja. Moda je le še eden od medijev, v katerem lahko filtriram svojo vizijo in jo prenašam naprej.

Kakšen slog zaznamuje Brencho?

Brencha je elegantna in prefinjena, s pridihom starinskega, a kljub temu sodobna in modna.

Poleg torbic in nahrbtnikov ustvarjate tudi gledališke kostume.

Kostumografija se mi zdi zanimiva, saj oblikujem kostum za fantazijski svet, v katerem vsakodnevna funkcionalnost oblačila ni pomembna. Pomemben je kontekst, v katerem se pojavi; njegova vizualna moč na odru in kakšno prezenco da igralcu oziroma igralki ali plesalcu in plesalki.

Od kod navdih in kako vam v poplavi modnih kosov uspe razbiti rutino?

Navdih za moja oblačila in torbice izvira iz potrebe po ustvarjanju lepih stvari, saj sem se vedno zgledovala po morda malo utopičnem prepričanju, da je lepota funkcija. Ženskam želim ponuditi kose, ki so estetski, udobni in funkcionalni. Ne prilagajam se modnim smernicam in ustvarjam brezčasne stvaritve, ki ne determinirajo obdobja; tako razbijam rutino.

Imate tudi kakšnega vzornika?

Navdušujem se nad modno znamko Shrimps britanske oblikovalke Hannah Weiland, saj mi je blizu njen pristop k oblikovanju tako dodatkov kot oblačil in njuni kombinaciji. Pri oblikovanju pa se navdušujem nad modnimi stvaritvami Garetha Pugha, Iris Van Herpen, Balenciaga in podobnih.

V katere materiale najraje zarežete kroje za torbice in kateri detajli so najbolj »vaši«?

Če bi z materialom lahko opisala Brencho, bi bil to zagotovo žamet, a rada zarežem tudi v različno teksturirano umetno usnje. Zelo rada se ob nedeljah sprehodim po bolšjem trgu, kjer izbiram starinske kose pohištvenega okrasja ali nakita in jih nato vkomponiram v svoje torbice.

Kako pravzaprav poteka vaša proizvodnja?

Svojemu pristopu k oblikovanju in izdelovanju torbic bi težko rekla proizvodnja, saj to besedo povezujem z množično produkcijo. Sem oblikovalka in izdelovalka hkrati, saj lahko v procesu dela razmišljam o izdelku, ga spreminjam in dodelujem. Zaradi nenehne želje po ustvarjanju različnih stvari je vsak moj kos unikaten in neponovljiv.

Oblikujete sezonsko ali slogovno modo?

Brez dvoma slogovno.

Kje pa lahko kupimo kose s podpisom Brencha?

Nekaj je razstavljenih v konceptualni trgovini Saloon Concept na Trubarjevi ulici v Ljubljani, za bolj oseben pristop pa me stranke lahko kontaktirajo na facebookovi strani Brencha, kjer so objavljene fotografije torbic.

Imate sami raje torbico ali nahrbtnik?

Pozimi nahrbtnik, poleti torbico.

H kateri modni znamki oblačil se podajo vaše stvaritve?

Torbice so oblikovane tako, da ženskam dopuščajo svobodo in domiselnost pri kombiniranju z oblačili drugih znamk, zato bi se težko omejila na specifično znamko.

In katero Slovenko bi opremili oziroma izbrali za Brenchino ambasadorko?

Ulo Furlan!

Kam boste še zabrenčali?

Svojo ponudbo želim razširiti na oblačila, in sicer nadaljevati svojo kolekcijo z naslovom Dedicated to daydreaming (Posvečeno dnevnemu sanjarjenju, op. a.). Gre za oblačila, namenjena ženskam, ki si želijo udobja, elegance in svobode pri dnevnem sanjarjenju. Kolekcija je bila ustvarjena na podlagi spalnih oblačil, prenesenih v dnevna, tako pa sem zabrisala mejo med tem, kar nosimo doma in zunaj, na ulici.