Kaj je vaše modno vodilo?

Ostajati zvesta sebi ter se z novimi nalogami spopadati s pozitivnostjo in veseljem.

Veliko bliže so mi moški kroji. Kljub temu sem zelo vesela, če se za moj kos odloči ženska, saj verjamem, da obleke zaživijo šele ob stiku s telesom, pri čemer spol ne igra ključne vloge. 

Imate tudi kakšnega vzornika med oblikovalci?

Vedno več. Bolj ko raziskujem modni svet, vse pogosteje naletim na oblikovalce, ki me popolnoma prevzamejo.Zakaj ste se odločili oblikovati kolekcije za moške? Si lahko te kose nadenejo tudi ženske?

Med dodiplomskim študijem sem oblikovala oblačila tako za ženske kot moške. S tem sem spoznala, da so mi veliko bliže moški kroji in silhuete ter da se s svojo estetiko laže identificiram z oblikovanjem moških kolekcij, zato sem se na podiplomskem študiju posvetila zgolj oblikovanju moške mode. Kljub temu sem zelo vesela, če se za moj kos odloči ženska, saj verjamem, da obleke zaživijo šele ob stiku s telesom, pri čemer spol ne igra ključne vloge.Katere materiale in odtenke največ uporabljate?

Najraje naravne materiale, kot sta bombaž in volna, vendar ne izključujem drugih, saj je izbira materiala pogosto povezana z dizajnom kosa, želeno silhueto in funkcionalnostjo. Pri izbiri barvne palete pa si vedno puščam odprte možnosti, saj je odvisna od trenutnega navdiha.

Pri svoji garderobi se držim načela manj je več in ne zapravljam brezglavo pri ponudnikih hitre mode, temveč si občasno raje privoščim kakšen boljši kos, po možnosti narejen v Sloveniji. 

Kako pa se sami najraje oblačite, kakšen je vaš slog – moški morda?

Če sem popolnoma iskrena, priznam, da za svoj stil premalo skrbim in je to nekaj, za kar bi si morala bolj prizadevati, vendar se zaradi natrpanega urnika zjutraj oblečem v najudobnejše kose, ki jih najdem v omari – to so različni »preveliki« kosi v temnejših odtenkih. Sicer pa se pri svoji garderobi držim načela manj je več in ne zapravljam brezglavo pri ponudnikih hitre mode, temveč si občasno raje privoščim kakšen boljši kos, po možnosti narejen v Sloveniji.


Tjaša Zalar na lanskoletnem MBFWLJ. Foto: Sandi Fišer


Kateri kos je nujen v aktualni modni sezoni?

Roza »prevelika« puhovka iz moje kolekcije VIGRED. Kakšen moški je za vas – urejen moški?

Tisti, ki se v svojem stilu oblačenja, pa naj bo ta zelo ekspresiven ali pa bolj zadržan, počuti dobro in samozavestno.

In kdo so vaši »odjemalci«?

Tisti, ki so se naveličali generičnega videza, ki ga na ulice pošiljajo ponudniki hitre mode. Sem spadajo tako pripadniki in pripadnice mlade kot tudi starejše generacije.Nameravate vseeno oblikovati tudi za ženske?

Za svoje kolekcije, oblikovane za moške, sem prejela spodbuden odziv tako od moških kot žensk, zato za zdaj ne nameravam spreminjati svoje poti.Kje pa se vidite – modno – čez pet let?

Naj za zdaj moja imaginarna pot ostane zgolj moja, lahko pa povem, da komaj čakam na izzive, ki mi jih prinaša.