Čas je, da se začnete zavedati, da niste več otrok

Pozdravljeni,

Pri vaših letih je zelo pomembno, da se osamosvojite in zaživite na svojem. To pomeni, da se odselite od staršev in si ustvarite lastno življenje, takšno, v katerem sami plačujete račune, pospravljate, perete perilo, kuhate in hodite v trgovino. Skratka, postati morate samostojni, saj to zelo vpliva na človekovo samozavest. Sicer je zelo lepo, da za vikend ali med tednom po službi obiščete starše, a če vam mama ureja življenje, boste težko našli žensko, ki bo to prenašala. Čas je, da se začnete zavedati, da niste več otrok, ampak moški, ki je odgovoren za lastno življenje.

Na prvem mestu je torej, da si poiščete stanovanje, lahko je to za začetek garsonjera. Če trenutno ne zaslužite dovolj, da bi si jo privoščili, razmislite o tem, da bi zamenjali službo. Koronavirus je res povzročil kar veliko brezposelnost, a ne škodi, da imate oči odprte za nove zaposlitvene priložnosti, ne obupajte, vedno se najde kaj.

Če želite še naprej delati v gostinstvu, boste žal morali počakati, da se sprostijo ukrepi, a izkoristite ta čas denimo za to, da končate šolanje ali da naredite načrt, kako se boste lotili dela, ko se restavracije in kavarne znova odprejo.

Če pa v trenutni službi uživate in je ne želite zamenjati, pa pokažite iniciativo in se pozanimajte, kaj lahko še naredite, da vam plačajo več. Pogovorite se z nadrejenim, morda so kakšne možnosti za napredovanje.

Seveda se vse to ne bo uredilo čez noč, a šele ko boste uredili svoje življenje in se začeli zavedati, da lahko naredite vse, kar želite, boste lažje našli osebo, s katero bosta lahko skupaj gradila prihodnost.