Koronske razmere zahtevajo drugačne pristope k novinarskemu delu, zato sva se s Stajko Skrbinšek dogovorila za pogovor po elektronski pošti, saj jo je v tistem tednu čakal še zadnji poseg na onkološkem inštitutu, ki je simbolično končal naporno etapo v njenem življenju – boj z rakom debelega črevesa. Z diagnozo rak se je srečala poleti 2009, leto pred abrahamom. Do tistega poletja so bili njen svet zakoni, pogodbe in davki, kar ji je danes, kot sama pravi, nekako tuje. Pravniškemu poklicu je naredila konec pred osmimi leti, ko se je upokojila. »Veliko berem, delam z glino, meditiram, se veselim vsakega novega dne, saj je vsak dan lep, tudi ko dežuje,« mi je zaupala na začetku najinega e-pogovora. Slovenski javnosti je postala bolj znana s prevodom knjige hrvaške zdravnice...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!