Pa me doleti, najde in zadene informacija: v štirih ameriških zveznih državah je sprejet zakon o prepovedi splava. Kdor ga prekrši, ga čaka dosmrtni zapor. Splav ni dovoljen niti v primeru posilstva, incesta ali ogroženosti življenja matere. V eni izmed držav, ki so ga sprejele, Alabami, ga je podpisala ženska – guvernerka.

No, ja, le nekaj dni kasneje je ameriški karikaturist duhovito napisal v odgovor tej nespametnosti: »Splavite fetus, preden postane guvernerka!«

Eh …

Začnimo od začetka:

Ženska, eden od dveh človeških spolov, ki naj bi ga ustvaril sam bog, vsemogočni vladar vesolja, je po eni izmed ver (kaj je to vera?) le eno rebro moškega … Ustvarjeno le za spolno sužnjo moškim naravnim nagonom, za rojstvo otrok, potrebnih državi (kaj je to država?).

Menda na Hrvaškem izvajajo splave ženskam brez anestezije. Za kazen. Moderni čas ima moderne mučilne naprave za ženske.   

Ženska, telo brez duše (Aristotel)! Ženska, meso brez možganov!

Tako je obravnavana vse do dvajsetega stoletja, ko je prvič v zgodovini dobila volilno pravico.

S socializmom (sistemom »revežev«, sistemom sužnjev, ki so se dvignili in vsaj za 70 let tudi zmagali) je dobila status človeka – enakovrednega človeškega bitja, ki mu je priznano, da ima in dušo in možgane.

Ženska prvič postane osebnost, subjekt, in ne le objekt kot pred tisočletji in kot je na več kot polovici zemeljske oble še zdaj …

Socializem da ženski tudi zastonj šolanje in visoko izobraževanje.

Ženske stopijo na sceno življenja, države, družbe in … Pravzaprav splavajo iz skrite teme, iz tajnih svetovalk vodilnih mož, ki so zaznamovali zgodovino: »Za vsakim uspešnim moškim stoji pametna in močna ženska.«

Ženska se v sedemdesetih letih osvobodi tudi seksualno …

Ni več le sredstvo za zabavo moškim, ni igrača brez čustev, predmet, ni samo objekt – je subjekt, ki ljubi seks, ki doživlja orgazme, pa ne enega – zmožna jih je doživeti v seriji po deset, zave se, da so ji lagali, da mora ljubiti, če hoče imeti dober seks. Razume, da je seks eno, ljubezen drugo, in da nista nujno povezana. Zmožna se je tudi sama vzdrževati. Postane vladarica lastnega življenja. Lastnica lastnega življenja … Ne, tej in takšni ženski nihče več ne bo krojil usode! Ona bo že znala poskrbeti zase.Ne prizadene niti je ne zadeva zakon o prepovedi splava v štirih ameriških državah.

One so dovolj močne, dovolj premožne, dovolj izobražene, da poskrbijo zase …

Ta zakon zadeva tisto drugo populacijo, ranljivo skupino žensk, ki se ne morejo braniti niti reševati svojih problemov, torej vse tiste ženske, ki jih posiljujejo, ki jih incestno zlorabljajo, ki jim njihovi pijani moški oziroma možje v dveh pijanih minutah naredijo otroka vsake dve leti …

Torej, spet bo ženska rojevala kot krava, kot živina, umirala izčrpana od rojstev in spet bo sovražila moža, otroke, ves svet in preklinjala dan, ko se je rodila. In ti otroci, podojeni s tem sovraštvom, sovraštvom matere, z izkušnjo ženske, ki jih sovraži namesto ljubi, bodo sovražili žensko (namesto da jo poznajo in ljubijo), to sovraštvo bo dobilo najbolj krvav epilog v vojni, ko se bodo neljubljeni sinovi surovo izživljali kot vojaki, ki imajo moč nad nemočnimi ženskimi žrtvami (deklicami, pravzaprav).

Mogoče je to načrt?

Cilj?

Kapitalizem je zrušil socializem.

In vztrajal bo, dokler ne pomede z vsemi socialnimi kategorijami, ki so si jih »reveži« izbojevali za svoj razred.

Med njimi je tudi zdravstvo za vse.

Šola za vse.

Ženska kot enakopravno bitje, kot osebnost.

Ne slepim se, da se to dogaja le tam, v neki »daljni državi«.

Ta država le naznanja oziroma oglašuje svoje izvozne izdelke.

Evropa?

Ima moč, da se upre?

Ima mehanizme, da se zavaruje?

Pravzaprav, koliko je močna evropska ženska, evropski moški, kako visoka je zavest in kolikšna je politična moč, da se postavijo po robu umsko manj razvitim? Ali pa peklenskemu načrtu?

Zakaj vse vere tako močno sovražijo ženske? Bog jih zagotovo ne!   

Edina tolažba, upanje zame sta slovenska oblast in moč slovenske ženske. Mogoče so to malo državo zasužnjevali tisočletja kot ozemlje. Po 44 letih življenja s tem narodom pa vem le to: duha in zavesti tega naroda jim ni uspelo zasužnjiti. Preveč pošten, uporniški in pravičen duh je v slovenskem človeku, ne glede na spol.

Slovencev ni mogoče podrediti … Preslepiti … Upogniti …

Slovenk, najmočnejših žensk v Evropi, pa sploh ne!

P. S. Menda na Hrvaškem izvajajo splave ženskam brez anestezije. Za kazen. Moderni čas ima moderne mučilne naprave za ženske.

Zakaj vse vere tako močno sovražijo ženske?

Bog jih zagotovo ne!