Pustne dobrote

Slastni krofi

Je še kaj bolj pustnega kot krof? Debel, svetleč, z zlatim paskom na sredini in bogat z marelično marmelado v topli sredici. Najboljši so domači, da nam uspejo, pa je potrebne nekaj vaje in seveda dober recept.

Sestavine

  • 1 kg moke (pol ostre, pol mehke)
  • 12 dag margarine/masla
  • 7 rumenjakov
  • 0,5 l mleka
  • 2 kocki kvasa
  • 3 žlice ruma
  • 1 žličko soli
  • 3 dag sladkorja

Priprava

  1. 1Ker morajo biti vse sestavine tople – tudi moka mora biti ogreta vsaj na sobno temperaturo –, delamo v prostoru, ogretem na 28 stopinj.
  2. 2V moko naredimo jamico in vanjo damo sladkor, mleko in kvas.
  3. 3Malo premešamo in pustimo, da kvas vzhaja.
  4. 4Nato dodamo stepena jajca, maslo in malce segret rum.
  5. 5S kuhalnico zagnetemo testo.
  6. 6Iz vzhajanega testa kar z roko oblikujemo krofe (kot cmoke), jih še enkrat pustimo vzhajati, obrnemo, nato pa jih ocvremo.
  7. 7Marmelado (marelično ali pa katerokoli, ki nam je ljubša) vbrizgamo na koncu.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE