Pehtran

Skutni žličniki s pehtranom

32 vrhunskih slovenskih kulinaričnih mojstrov je prispevalo recepte za knjigo, ki je opremljena tudi z informativnimi prehranskimi izračuni, ki so pomembni predvsem za bolnike s sladkorno boleznijo. Matej Tomažič iz Majerije se podpisuje pod recept posebnih žličnikov.

Sestavine Za 4 osebe

  • Za žličnike
  • 400 g sveže skute
  • 2 jajci
  • 50 g moke
  • sol, poper
  • malo sveže naribanega suhega ingverja
  • žlico sveže sesekljanega pehtrana
  • žlici sesekljane, sveže kuhane špinače
  • Za preliv
  • 60 g masla
  • 12 lističev citronke (Erbe Luise; nadomestimo jo lahko z žajbljem)
  • 80 g prekajene skute

Priprava

  1. 1Skuto pretlačimo, ji dodamo jajci, moko ter preostale dodatke za žličnike in gladko premešamo.
  2. 2Z žlico oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v vrelo slano vodo.
  3. 3Žličniki naj se kuhajo minuto in pol do dve minuti v vodi tik pod vreliščem.
  4. 4Kuhani so elastični in čvrsti na dotik.
  5. 5Nato jih odcedimo in obelimo s spenjenim maslom, v katerem smo opražili citronkine lističe.
  6. 6Žličnike lahko pripravimo tudi z drugimi zelišči.
  7. 7Na tople servirne krožnike položimo kuhane in obeljene žličnike ter jih posujemo s sveže naribano prekajeno skuto.
  8. 8Okrasimo s pehtranovimi lističi ter cvetnimi lističi roza vrtnic. Takoj ponudimo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE