Ni razloga za pesimizem

Nikar ne glejte na zadevo pesimistično, ker ni nobenega vzroka za to. Na poklicnem področju ste zelo ambiciozni in uspešni. Verjetno ste imeli pri tem tudi vso podporo staršev. Za poklicni uspeh ste nedvomno dobro opremljeni in pripravljeni. Seveda si želite tudi stabilen in trajen partnerski odnos, morda otroke, česar ne omenjate. Pri vaši zaposlenosti s študijem so vam bile kratkotrajne zveze dobrodošle, ker vas čustveno niso posebej obremenjevale. Vse ste končali prej, preden bi se odnos lahko razvil in poglobil. Zdaj ste začutili in se zavedeli, kaj vam v življenju pravzaprav manjka.

Razmišljam, kako si partnerstvo predstavljate. Kakšno vizijo imate in kakšne cilje? O vsem tem se morate pogovarjati sami s seboj, pa tudi o tem, kako doživljate sebe in koliko ste pripravljeni narediti za kakovosten odnos. Na vaš odnos do moških so vplivali starši s svojim odnosom pa tudi s tem, kako so se vedli do vas. Nikakor ni mogoče pripisati vzroka za to, da so bile vse vaše zveze kratke, le fantu, s katerim ste hodili. Pomemben je tudi vaš delež. Zdi se mi, da imate zelo dobro samopodobo, kar je načeloma v redu. Vprašanje pa je, ali je realna. Morda se zaradi izjemne uspešnosti na poklicnem področju doživljate tudi kot popolna ženska in mislite, da ste brez napak. V tem primeru iščete idealnega partnerja, in ker takega ni, vam ni nihče dovolj dober. Dobro vemo, da popoln ni nihče, vsi imamo le bolj ali manj dobre lastnosti. Morda so to vsebine, s katerimi se niste nikoli ukvarjali, in prav zdaj je pravi čas, da malo pokukate vase.

Sprejmite se taki, kot ste, s tistimi pomanjkljivostmi, ki si jih še niste priznali in ozavestili. Dovolite si začutiti svoje močne in šibke točke. Ko jih boste sprejeli s prizanesljivostjo pri sebi, jih boste lahko oprostili tudi drugim. Sprevideli boste, da niste vi tisti, ki ima vedno v vsem prav, in tudi pri odločitvah boste sposobni iskati kompromise. Mogoče je, da ste v zvezah projicirali lastne pomanjkljivosti v partnerje in se tako razbremenili tistega, česar niste mogli sprejeti pri sebi. Ko vam bo uspelo z delom pri sebi razčistiti notranje konflikte in stiske pa tudi odnos, ki ga imate s starši, boste imeli možnost ustvariti zdrav in ljubeč partnerski odnos. Moški, ki si želijo prav to kot vi, obstajajo, o tem ni dvoma. Poglobite se v literaturo, lahko si za sogovornika poiščete tudi ustreznega strokovnjaka in uspeh bo zagotovo prišel.