Poletni obrok

Sadno-zelenjavna mineštra z vaniljevo kremo na čokoladnem drobljencu

Na lep ten kože poleg sadja in zelenjave oranžne barve, ki vsebuje veliko karotena, vplivajo tudi zelena listnata zelenjava, denimo špinača, solata in ohrovt, pa beljak in paradižnik. Ta mineštra vsebuje kar nekaj sestavin, ki jih je dobro uživati poleti.

Sestavine

  • Za sadno-zelenjavno mineštro:
  • kumara
  • paradižnik
  • pasijonka
  • mango
  • breskev
  • štiri jagode
  • 0,5 dcl vermuta
  • šopek mete
  • Za čokoladni drobljenec:
  • skodelica moke
  • skodelica sladkorja
  • 3/4 skodelice masla
  • 2 veliki žlici čokolade v prahu
  • Za vaniljevo kremo:
  • 500 ml mleka
  • 70 g sladkorja
  • 40 g gustina
  • 4 rumenjaki
  • strok vanilje

Priprava

  1. 1Sadje in zelenjavo očistimo in narežemo na enakomerne koščke, ki naj ne bodo večji kot pol centimetra.
  2. 2Začinimo z vermutom in 24 ur mariniramo v hladilniku.
  3. 3S prsti zgnetemo moko, sladkor, maslo in čokolado v prahu v testo, razdrobimo po pekaču in pečemo 15 minut na 180 stopinj Celzija. Ohladimo. Ohlajeno posujemo na dno skodelic.
  4. 4Za vaniljevo kremo razpolovimo strok vanilje in ga kuhamo v mleku.
  5. 5Ločeno pripravimo mešanico iz rumenjakov, sladkorja in gustina, z metlico penasto vmešajmo in vlijemo v vroče mleko.
  6. 6Kuhamo pet minut na zmernem ognju in ves čas mešamo.
  7. 7Kremo pokrijemo s plastično folijo, da ne oksidira.
  8. 8Počakamo, da se ohladi.
  9. 9Ko so vse sestavine ohlajene, kremo naložimo na drobljenec, na vrh dodamo še sadno-zelenjavno mešanico.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE