V kasnejši preiskavi se je izkazalo, da je žrtev, 44-letna ženska, dan prej že prijavila partnerjevo nasilje policiji in ta mu je odredila prepoved približevanja, tako žrtvi kot mladoletni hčerki. A seveda prepoved ne šteje – za nasilneža, zatorej je dan kasneje stopil v hišo in s sekiro udaril po partnerici. Njeno življenje naj ne bi bilo ogroženo. 

Vse to je en prazen obup. In če imamo mi takšno zakonodajo, da se družinskih nasilnežev ne da umakniti v zapor ali na zdravljenje (razen seveda, ko se tragedija že zgodi, kolikokrat smo že pisali o tem), potem je pač treba že enkrat spremeniti zakonodajo. Da bo brezpogojno ščitila najšibkejše, žrtve. 

Ustavimo se za trenutek pri prepovedi približevanja, ki, kot rečeno,...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!